Tihinen: "Kompany gaat me missen"

VRIJDAG, 2 DECEMBER 2005, 11:50 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Hannu Tihinen zal Anderlecht zeker aan het eind van dit seizoen verlaten. Hoewel hij zich goed voelt in Brussel, wil hij andere oorden opzoeken. De Finse rots in de verdediging van paars-wit kijkt terug op vier seizoenen in België


"Het waren vier schitterende seizoenen", beweert hij. "Maar ik wil nieuwe dingen ontdekken. Mijn Belgisch avontuur loopt zeker ten einde. Mijn twee zoontjes zijn hier geboren, dus Brussel zal me zeker bijblijven. En het eten is hier natuurlijk geweldig."

Tihinen is de vaste kamergenoot van Vincent Kompany. "Ik ben er zeker van dat hij me zal missen", aldus de Fin. "Hij houdt van mijn humor. Kompany is een echte prof, die ook luistert naar mijn advies. Over mijn opvolging hoeft Anderlecht zich alvast geen zorgen te maken. Roland Juhasz heeft talent en werkt hard. Hij komt er wel."

Over de afgelaste wedstrijd tegen Standard gaf Tihinen nog het volgende mee. "In Lapland, mijn geboorteplaats, vries het soms dertig graden onder nul. Dus de vriestemperaturen hier doen me niet bibberen. Maar het was misschien de juiste oplossing om de wedstrijd in betere omstandigheden te spelen", besluit de Finse verdediger.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.