Baseggio over Anderlecht - Brugge

ZATERDAG, 4 OKTOBER 2003, 10:09 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

"Niet Zetterberg maar Baseggio liet de match op Heusden-Zolder kantelen." Het zijn de woorden van Hugo Broos. Weten wij meteen waar de wind vandaan komt. Walt speelt zondag tegen Club, Zetterberg mag toekijken op de bank.

"Leuk om zo'n compliment te horen", reageert de voetbalprins van Clabecq. "Het was ook lekker binnenvallen daar in Limburg. Met deze trainer weet je nu eenmaal dat het rotatiesysteem ook jouw deel kan worden. Zetterberg? Sneu voor hem. Hij zal wel ontgoocheld zijn, maar hij is professioneel genoeg om met de omstandigheden om te gaan. Ik geloof nooit dat die affaire de gemoedsrust in de groep kan verstoren."

Bayern was een vervelende knik, maar ondertussen leeft Anderlecht met een niet kapot te krijgen zelfvertrouwen naar de topper toe. Hoe anders dan die revanchematch begin dit jaar, toen paars-wit razend van frustratie Brugge lik op stuk gaf. "We zitten met ons hoofd nog niet bij de kampioenenviering hoor", verzekert Baseggio. "Vorig jaar stak er heel wat gram in die 5-1, een dergelijk resultaat lijkt me nu onmogelijk. Het moment is weliswaar ideaal om Club te kloppen. Wij liggen in pole positon, weten dat een Aruna in zijn dagje niet af te stoppen valt. Toch verwacht ik een sterker Brugge dan vorig jaar."

Schrik staat niet in het woordenboek van Baseggio, respect wel. "Het wordt uitkijken naar Mendoza. Hem vooral vrees ik. Net als mijn goeie vriend Alin Stocia. Ik hoop uit het grond van mijn hart dat hij meedoet. Spelers van zijn kaliber horen in dit soort matchen thuis. Hij kan voor sublieme baltoetsen zorgen ."

Van verfijnde combinaties viel begin december vorig jaar op Olympia niks te merken. "Dat het nu weer in een schoppartij ontaardt, is zo goed als onmogelijk", zweert de middenvelder. "De gekte is wat rond beide teams verdwenen. De heibel was compleet voor rekening van de scheidsrechter."

Anderlecht koos deze week op training opvallend veel voor het snelle tikwerk over de korte ruimte. Geen toeval zeker? "Heb je goed gezien", knikt Baseggio. "We willen het een beetje zoals Ajax doen. We hebben niet de ploeg voor de lange ballen en het gevecht in het luchtruim. Daarom gaan we proberen de bal zoveel mogelijk over de grond te houden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.