Deschacht: "Coach praat veel met bankzitters"

DONDERDAG, 20 FEBRUARI 2014, 09:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bij pers en fans mag John van den Brom dan wel onder vuur liggen, de spelersgroep staat nog volledig achter de coach. "We vormen een hechte groep en dat is de verdienste van Van den Brom", zegt Olivier Deschacht.


Van den Brom zou zondag erg geschrokken zijn van de fluitconcerten aan zijn adres, maar daar was op training deze week niet veel van te merken. "Hij toont enorm veel goesting om er tegenaan te gaan", aldus Deschacht. "Van den Brom is trouwens de meeste correct coach die ik al gehad heb. Hij praat veel met de bankzitters en zij begrijpen waarom ze niet spelen."

Laat net dat het grootst punt van kritiek zijn van de supporters: Van den Brom heeft geen basiselftal en tal van spelers schipperen tussen basis en bank. Wat vindt Deschacht hiervan? "Een vast stramien is nooit slecht, maar de grootste ploegen wisselen van opsteling. De coach beloont wie in vorm is. Bovendien hebben veel jongeren ups en downs. Het is belangrijk hen ook niet te verbranden."

Ook de keuze om tegen Bergen met Cyriac als enige spits te spelen, viel bij velen niet in goede aarde. "We speelden wel met acht aanvallend ingestelde spelers. Enkel Kouyaté en Mbemba moesten achteraan blijven, en zelfs die rukten soms mee op. Alleen hebben sommige spelers een vertrouwensdip. Zo durfde Bruno voor de rust amper de bal te vragen. Pas toen we op voorsprong stonden, durfde hij acties maken."

Toch begrijpt Deschacht dat de fans niet tevreden zijn. "Als je ziet hoeveel energie sommige van hen in Anderlecht steken, is het logisch dat ze kritisch zijn. We beseffen dat het beter moet. Hopelijk hebben ze ons wakker geschud."

"Groep hoopte op spelmaker"

In januari probeerde Anderlecht met Defour en Hazard om een bepalende middenvelder aan te trekken. "We hadden daar als ploeg op gehoopt", geeft Deschacht toe. "Misschien is dit wat we nodig hebben. Een speler die altijd beschikbaar is, de bal vraagt en het spel verdeelt. Gillet doet dit nu. Ok, die is niet gekomen en Guillaume doet het goed op een positie die de zijne niet is. Hij neemt zijn verantwoordelijkheid als kapitein."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.