Anderlecht uitgeschakeld na onverdiende nederlaag

WOENSDAG, 27 NOVEMBER 2013, 23:08 - WauteRSCA
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht zal na nieuwjaar niet meer actief zijn op het Europese toneel. De Belgische landskampioen verloor met 2-3 tegen het Portugese Benfica. PSG klopte Olympiakos en is zeker van groepswinst.


John van den Brom koos op het middenveld voor de onuitgegeven driehoek Praet-Gillet-Kouyaté, waardoor Nuytinck opnieuw in de ploeg kwam. Bruno en N'Sakala speelden op de flanken.

Anderlecht kwam op voorsprong via Mbemba, maar een buitenspeldoelpunt van Matic bracht de Portugezen op gelijke hoogte. Vroeg in de tweede helft devieerde Mbemba een ongevaarlijk schot ongelukkig in doel.

De wedstrijd leek te gaan doodbloeden, maar na de inbreng van Acheampong ging Anderlecht opnieuw beter voetballen. Bruno deed de paars-witte hoop terug opflakkeren met een knap doelpunt.

Anderlecht zette alles op alles om de broodnodige overwinning binnen te halen en kreeg nog enkele goede kansen, maar het was Rodrigo die aan de overkant het winnende doelpunt maakte.

Net als tegen Olympiakos verdiende Anderlecht meer dan een nederlaag, maar door de 1 op 15 is Anderlecht Europees uitgeschakeld.

Score: 2-3
Doelpunten: 18' Mbemba (1-0) 33' Matic (1-1), 51' Mbemba (1-2 own), 77' Bruno (2-2), 90' Rodrigo (2-3)

Anderlecht: Proto, Vanden Borre, Mbemba, Nuytinck (73' Vargas), Deschacht (55' Acheampong), Kouyaté, Gillet, Praet, Bruno, N'Sakala, Mitrovic
Benfica: Artur, Maxi Pereira, Luisão, Garay, Sílvio, Fejsa, Matic;, Pérez (87’ Rodrigo), Gaitán (71’ Sulejmani), Markovic; (89’ Cavaleiro), Lima

Gele kaarten: Bruno, Nuytinck, Mitrovic, Almeida
Rode kaarten: /

Scheidsrechter: Daniele Orsato
Stadion: Constant Vanden Stockanderlecht-online forum