Anderlecht bakt er niets van tegen Oostende en verliest

ZATERDAG, 12 FEBRUARI 2005, 22:05 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Hekkensluiter Oostende is gaan stunten op Anderlecht. Dat is het 1e puntenverlies op eigen veld voor de ploeg die van de week coach Hugo Broos ontsloeg.

Voor Vercauteren kon het niet slechter beginnen. Oostende kwam voor via Marco Nijs, de eerste goal van Oostende in het Astridpark. Heel Anderlecht joelde, want Tihinen was blijven liggen en ref Jordens had laten doorspelen. Tihinen moest bebloed naar de kant voor Traore.
Nog voor de rust kwam Anderlecht opzetten. Maar Habran stond sterk te keepen bij de bezoekers. Een goal van Aruna werd afekeurd voor buitenspel.

Ook in de tweede periode nam Anderlecht het heft in handen. Wilhelmsson kreeg een grote kans, maar Okon werkte nog weg. Even later ketste een bal van Zetterberg vanuit de 2e lijn op de paal.
Oostende moest het daarna met zijn tienen rooien, want Marco Nijs kreeg een tweede geel. Dat tweede karton had hij al voor de rust verdiend voor een tackle langs achteren op Wilhelmsson.
Coach Vermeulen verving nog een aanvaller voor een verdediger en de kustploeg ging massaal voor Habran liggen. Anderlecht combineerde moeilijk en probeerde het met stilliggende ballen. Tevergeefs.

UITSLAG: 0-1
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Doelpunt: 25' Nijs 0-1

Anderlecht: Van Steenberghe, Deschacht, Kompany, Tihinen (27' Traore), Zewlakow (21' Mpenza) Baseggio, Grégoire, Zetterberg, Wilhelmsson, Jestrovic, Aruna

Oostende: Habran, Portier, Okon, Griffiths, Wallaeys, Joly, Zoko (75' Karaça), Nijs, Van Rumst, Vandenberghe, Marino (65' Van Robays)

Scheidsrechter: Jordens
Rode kaart: 60' Nijs (2x geel)
Toeschouwers: 23.007anderlecht-online forum