EK kan Anderlecht miljoen euro opleveren

DONDERDAG, 28 MAART 2024, 21:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Ook komende zomer krijgen de clubs een vergoeding wanneer hun spelers deelnemen aan het EK. Zonder ongelukken zullen er in Duitsland straks zes spelers van Anderlecht van de partij zijn. Het Laatste Nieuws berekende dat dit paars-wit al zeker 939.600 euro zal opleveren.

De bedragen voor dit EK zijn nog niet bekend, maar vier jaar geleden kregen ploegen 8.700 euro per dag per speler, te tellen vanaf tien dagen voor de start van het toernooi. Met de Belgen Zeno Debast en Jan Vertonghen en de Denen Kasper Schmeichel, Thomas Delaney, Anders Dreyer en Kasper Dolberg stuurt Anderlecht wellicht zes spelers naar het toernooi.

De poulefase eindigt 19 dagen nadat de teller begint te lopen. Per speler levert deze eerste ronde dus 165.000 euro op. Doe dat maal zes en je komt op 939.600 euro. Als België en Denemarken verder geraken, zal dit bedrag nog verder aandikken.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.