Jacobs: "Ik heb slechts één verklaring: stress"

MAANDAG, 2 APRIL 2012, 08:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs kon na de match niet anders dan toegeven dat het slecht was. "Ik kan alleen bevestigen wat iedereen zag. Alles wat verkeerd kon lopen, liep verkeerd. Individueel en collectief, bij balverlies en bij balbezit."


"Dat vertaalde zich in kansen voor Kortrijk en weinig kansen voor ons. Er was te weinig ritme, te weinig agressie en te weinig druk naar voor. Die eerste helft waren we op alle vlakken onder wat je van Anderlecht mag verwachten", wond Jacobs er geen doekjes om.

Na de pauze was het een beetje beter. "Toen hebben we tenminste wil en enthousiasme getoond, wat er niet echt was voor de rust. We zijn nog teruggekomen, maar dit was te weinig voor een team dat eerste staat. We moeten meer brengen tegen de top vijf uit de competitie."

"Te gecrispeerd om te willen winnen"

Vrijdag verkondigde Jacobs nog dat zijn spelers klaar waren voor de play-offs, gisteren was hier weinig van te merken. "Vandaag zag ik een tegenstelling tot de gretigheid en het enthousiasme dat ik een hele week op training had gezien. Dan is er maar één verklaring mogelijk: dan is er toch een vorm van stress op de schouders gevallen bij bepaalde spelers. Gecrispeerd zijn is een negatieve uiting van willen winnen."

"Ik hoop dat vandaag een uitzondering was", aldus Jacobs. "Natuurlijk is er druk, maar in het verleden hebben we altijd net wél met die druk om gekund. Sommigen hebben dat zelfs nodig. Dit gaat alleszins tot een reactie leiden. De spelers zaten na de rust in de kleedkamer met het duidelijke bewustzijn dat we iets hebben laten liggen. Je voelde daardoor een enorme ontgoocheling."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.