Jacobs: "De bal wilde niet binnen"

VRIJDAG, 24 FEBRUARI 2012, 08:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ontgoocheld, zo stond Ariël Jacobs na de match de pers te woord. Maar hij toonde zich wel een sportieve verliezer. "AZ liet zien tot wat ze in staat zijn. Voor de heenwedstrijd kregen ze een negen op tien. Ze gaan verdiend door."


Anderlecht begon gisteren nochtans goed aan de partij, maar de sterke openingsminuten kregen geen vervolg. "Waarom? Dat moet je aan de spelers vragen", zo vertelde Jacobs. "De bal wilde niet binnen. We hebben niet kunnen scoren en dat heeft ons genekt. Als je die openingsfase 90 minuten kan volhouden, dan voetbal je niet in België, maar in de 'Wereld League'."

"Het was de bedoeling de match in handen te nemen, maar er is ook een tegenstander. Dat neemt niet weg dat we drie goeie kansen gehad hebben in die eerste 6 tot 7 minuten. Als die niet binnengaan, is dat pech. En dan krijgt de tegenstander vertrouwen."

"Ik ging niet dromen na 18 op 18"

Na het perfecte parcours in de poulefase spraken sommigen al van een mooie Europese lente voor Anderlecht. Die droom ligt nu aan diggelen. "Die 18 op 18, dat was vorig jaar. Die competitie was gedaan, je krijgt daarvoor geen bonus voor de volgende wedstrijd. Die 18 op 18 heeft mensen doen dromen. Maar dat waren dan misschien niet de kenners."

"We hebben nu drie dagen om de batterijen weer op te laden. Zondag zullen wij op Lierse, ondanks de teleurstelling om de uitschakeling, voor de drie punten moeten gaan. Maar het spreekt vanzelf dat we een dag of twee nodig zullen hebben om hier overheen te geraken. Nu rest ons de titel om voor te gaan."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.