"Ik geloof in de Europese kansen van Anderlecht"

DONDERDAG, 26 JANUARI 2012, 09:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Laatste Nieuws steekt Marc Degryse vandaag de loftrompet over Anderlecht. "Anderlecht wordt kampioen", zo is hij overtuigd. "En men mag wat mij betreft ook ophouden met de kritiek dat Anderlecht een counterploeg is."


"Anderlecht wordt kampioen, en dat zullen hun spelers intussen ook wel weten. De enige hindernissen zijn overschatting en elkaar het succes niet meer gunnen", zo denkt Degryse. "Stilaan moet Anderlecht de blik op Europa richten. Deze ploeg acht ik sterker dan die van twee jaar geleden, toen ze de achtste finale bereikten tegen Hamburg."

"Mbokani is beter dan Lukaku, Jovanovic heeft de leidersrol van Boussoufa overgenomen, en Suárez is helemaal opengebloeid. Anderlecht moet de competitie gebruiken als een soort training op wat hen in Europa te wachten staat: negentig minuten concentratie opbrengen, efficiënt omspringen met de kansen - en niet zoals tegen Gent slechts drie van de tien kansen afmaken -, en een hoge balcirculatie aanhouden."

De kritiek dat Anderlecht vooral op de counter speelt, vindt Degryse nonsens. "Anderlecht kiést hoe ze spelen. Nu eens op de counter, dan eens vanuit het balbezit, nu eens controlerend, dan weer verschroeiend", aldus de ex-speler van paars-wit. "Net dié variatie doet me geloven in de Europese ambities van de ploeg."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.