Operatie Zero: zes oud-Anderlecht-medewerkers naar rechtbank

VRIJDAG, 14 JANUARI 2022, 17:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het federaal parket heeft de namen bekendgemaakt van de personen die het wil doorverwijzen naar de rechtbank in Operatie Zero. Het gaat om 56 personen. Daarbij ook Herman Van Holsbeeck, Jo Van Biesbroeck, Philippe Collin, Laurent Denis, Luc Devroe en Christian N'Sengi.

De aanklachten tegen Van Holsbeeck zijn niet min. In het luik rond Dejan Veljkovic wordt hij beschuldigd van schriftvervalsing (valse scoutingsopdrachten en onbestaande consultancycontracten) en het aanvaarden van retrocommissies zonder medeweten van de raad van bestuur. Ook omkoping wordt hem ten laste gelegd.  Daarnaast wordt hij ook in het luik rond Mogi Bayat beschuldigd van schriftvervalsing.

Ook Collin (in het luik rond Veljkovic) en Van Biesbroeck (in het luik rond Bayat) worden verdacht van schriftvervalsing, net als oud-Anderlecht-advocaat Laurent Denis. Christian N'Sengi is een nieuwe naam in het dossier. De voormalige jeugdtrainer van Anderlecht wordt verdacht van het opstellen van een vals document in het kader van de transfer van Dodi Lukebakio.

Bij Devroe gaat het om schriftvervalsing en het aanvaarden van retrocommissies zonder medeweten van de raad van bestuur, weliswaar uit zijn periode bij Oostende.

Anderlecht is niet de enige topclub waarvan (ex-)bestuurders zich zullen moeten verantwoorden. Ook Michel Louwagie van AA Gent, Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert van Club Brugge en Bruno Venanzi van Standard hebben het zitten.

De volledige lijst van personen die worden doorverwezen kan je lezen op de websites van Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum