Vandenhaute: "Ik vrees dat we Bounida kwijt zijn"

DONDERDAG, 30 DECEMBER 2021, 22:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS De kans is erg groot dat Rayane Bounida komende zomer Anderlecht verlaat. Tijdens zijn gesprek bij de podcast MidMid vertelt voorzitter Wouter Vandenhaute dat hij ervan uitgaat dat het 15-jarige supertalent in maart elders zal tekenen. "Misschien moeten onze supporters massaal marsen op Vilvoorde organiseren."

"Op zijn vijftiende kon hij bij ons een contract tekenen. Dat heeft hij niet gedaan", zegt Vandenhaute. "In maart wordt hij zestien en dan kan hij ook in het buitenland tekenen. Ik denk dat hij uit onze vingers is geglipt."

"Mensen maken keuzes. Ik vind het superjammer dat hij ons zou verlaten. Ook voor de club. Ik ben er ook van overtuigd dat het voor iedereen, ook voor de familie, veel mooier zou zijn mocht Rayane bij Anderlecht doorbreken."

"Als je ergens wordt opgeleid en die club doet alle inspanningen voor jou, dan vind ik het ook het mooiste dat je daar doorbreekt. Anderlecht is een mooie club. Mocht Rayane bij Anderlecht doorbreken, dan is de sky nog altijd the limit. Maar mensen zijn vrij en maken soms andere keuzes ..."

"Deur blijft wagenwijd open"

Een tijd geleden maakte Anderlecht bekend dat het niet langer monsterbedragen op tafel legt voor jeugdspelers. Paars-wit zal dus niet meegaan in een financieel opbod voor Bounida. "We moeten spelers overtuigen om voor ons te kiezen om de juiste redenen, niet omwille van geld", zegt Vandenhaute.

"Maar onze deur blijft wagenwijd openstaan voor hem. Ik heb een goede band met zijn vaders, broers en zussen. Mocht het eindejaar hen toch nog op andere gedachten brengen, zal ik de eerste zijn om dat te omarmen. Maar ik vrees dat er nog heel weinig aan te doen zal zijn."

"Misschien moeten onze supporters massaal marsen op Vilvoorde (Bounida's woonplaats, red.) organiseren. We moeten alles doen, op een positieve manier, om Bounida toch bij Anderlecht te houden en hem te verleiden."

"Bounida draagt nummer 14. Dat kan al een indicatie zijn voor zijn volgende club. Misschien moeten we vanaf nu in minuut 14 klappen voor Bounida "

Beluister hier het volledige gesprek met Vandenhaute in de MidMid-podcast.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.