Kouamé leidt Anderlecht naar halve finales

DONDERDAG, 23 DECEMBER 2021, 20:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zich zonder veel moeite ten koste van Kortrijk geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. Een droge 3-0 kregen de Kerels om de oren. Christian Kouamé scoorde twee keer, maar ook Amir Murillo verdient een vermelding voor de berepartij die hij speelde.

Voor deze bekerwedstrijd koos coach Kompany opnieuw voor het elftal dat de voorbije weken zo goed gepresteerd had. Van bij de aftrap nam Anderlecht het heft in handen. Dat leidde tot veel balbezit, maar aanvankelijk niet tot grote mogelijkheden. Kouamé trapte naast en Refaelov vond de vuisten van Delle op zijn weg. 

Iets voorbij het halfuur was het wel raak. Na balverlies van Kortrijk vond Olson Zirkzee. De Nederlander stuurde meteen spitsbroeder Kouamé diep en die miste niet: 1-0. Enkele minuten later kon Kouamé na een te korte terugspeelbal opnieuw alleen op Delle afgaan, maar toen haalde de doelman het. De 2-0 kwam er voor de rust alsnog. Murillo haalde, zoals wel vaker in de match, de achterlijn. Zijn voorzet vond Gomez en die miste niet.

Na de pauze dan toch gevaar van Kortrijk. Selemani trapte eerst voorlangs, maar wat later moest Van Crombrugge wel gevat tussenkomen op een gevaarlijke aflegger van Mbayo. Anderlecht reageerde via Murillo, maar zijn schot zoefde aan de verkeerde kant van de paal over de doellijn. Wat later kreeg de erg sterk spelende Panamees opnieuw een goede kans, maar hij moest te ver uitwijken om de rebound van een schot van Refaelov gevaarlijk te kunnen maken.

Voor de rest gebeurde er na de rust vrij weinig. Anderlecht drukte niet meteen door en Kortrijk was offensief onmondig. Twintig minuten voor tijd besliste Kouamé de wedstrijd na een voorzet van Verschaeren: 3-0. 
 

Score: 3-0
Goal(s): 35' Kouamé (1-0), 43' Gomez (2-0), 75' Kouamé (3-0)

Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Magallan, Hoedt, Gomez (86' Mykhaylichenko), Cullen, Olsson (65' Ashimeru), Verschaeren (79' Amuzu), Refaelov (79' Ait El Hadj), Zirkzee (65' Raman), Kouamé
KV Kortrijk:Delle, Dewaele, Sainsbury, Rougeaux, D'Haene, Vandendriessche, Palaversa (68' Torp), Kadri (80' Fixelles), Selemani, Mbayo (68' Moreno), Badamosi (74' Messaouidi)

Geel: 36' Olson
Rood: /

Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Stadion: Lotto Park

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum