Geconcentreerd Anderlecht rolt Seraing op

ZATERDAG, 11 DECEMBER 2021, 22:45 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een prima prestatie geleverd op Seraing. Het won met 0-5 en liet nog kansen onbenut. Bij het rustsignaal stond het al 0-3. Seraing, dat in de beker pas na strafschoppen door Paars-wit werd uitgeschakeld, was deze maal weerloos.

Anderlecht en Seraing ontmoetten elkaar onlangs nog voor de beker. Toen startte Anderlecht erg zwak en leidde Seraing na een kwartier met 2-0. Nu was de situatie andersom en stond Paars-wit verdiend met 0-2 voor na 18 minuten. Zirkzee had de intenties van Paars-wit al getoond na vijf minuten met een schotje, maar toen Refaelov in minuut 12 een grote kans net naast trapte, weerklonk toch al het alarm in de Luikse defensie.

Het recept van Seraing was simpel: zo snel mogelijk hun gevaarlijke en snelle voorspelers lanceren. Anderlecht zette goed druk en maakte echter geen fouten achteraan. Het sloeg zelf tweemaal toe in twee minuten tijd. Murillo geraakte niet voorbij Dietsch, maar Kouyamé was goed gevolgd en trapte de 0-1 in doel. Meteen daarna combineerden Verschaeren en Gomez. Refaelov tikte sluw de voorzet van de Spanjaard binnen aan de eerste paal. De Gouden Schoen scoort nu al vier matchen na elkaar.

Na de 0-2 kroop Paars-wit wat terug, ook al kreeg Seraing geen enkele kans. Anderlecht loerde nu zelf op de tegenaanval en kreeg ook kansen. De beste was er voor Zirkzee die van schuin op een open doel kon besluiten, maar zijn poging dwarrelde naast. De Nederlander bracht Anderlecht na slecht uitverdedigen van Seraing toch nog voor rust op 0-3 met een hard geplaatst schot hoog in doel. Een verdiende ruime voorsprong voor Anderlecht bij het rustsignaal.

Anderlecht moest na rust de concentratie bewaren. Refaelov trof al snel de lat met een plaatsbal. Anderlecht hield alles onder controle, maar wist dat het niet per se meer hoefde met deze tussenstand. Toch was het regelmatig gevaarlijk. Net na het uur trapte de ingevallen Ait El Hadj net naast.

Een kwartier voor tijd was het dezelfde Ait El Hadj die een vierde keer kon scoren nadat Dietsch zijn schot niet onder controle kreeg. Na geklungel op rechts kreeg invaller Marius voor Seraing tien minuten voor tijd de eerste kans, maar Van Crombrugge redde gepast. In de slotfase werd doelman Dietsch nog streng bestraft met een rode kaart nadat hij Raman neertrok. Omdat alle vervangingen al waren gebeurd, nam Pierrot de plaats in van Dietsch. Raman faalde niet en Paars-wit leidde met 0-5. Doelman Pierrot moest niet meer in actie komen en zo versloeg Anderlecht Seraing met forfaitcijfers.

Anderlecht liep bijna in de val voor de beker in Seraing, maar leerde van zijn fouten. Het liet de thuisploeg geen ruimte en trok zelf meteen in de aanval. Seraing had deze maal geen enkel antwoord en mocht van geluk spreken dat Anderlecht nog enkele kansen onbenut liet. Vijf verschillende spelers vonden vanavond de weg naar het doel. Een sterke prestatie van Paars-wit dat voor een keer ook geen terugval kende in de wedstrijd. Uiteraard maakte het zichzelf ook makkelijk door bij de rust al ruim te leiden. Anderlecht neemt het dinsdagavond op tegen STVV in eigen huis. Het klimt mathematisch wel naar plaats vier, maar Charleroi moet nog drie punten krijgen na de gestaakte wedstrijd in Standard.

Score: 0-5
Goal(s): 0-1 Kouyamé 16', 0-2 Refaelov 18', 0-3 Zirkzee 43', 0-4 Ait El Hadj 72', 0-5 Raman 84' (pen)

Seraing:Dietsch, Faye, Bernier, Kilota (Lahssaini 61'), Del Fabro, Poaty (Mansoni 74'), Boulenger (Djedje 61'), Cissé (Pierrot 61'), Jallow, Maziz (Marius 67'), Mikautadze
Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Magallan, Hoedt, Gomez (Mykhailichenko 75'), Cullen, Olsson (Ashimeru 59'), Refaelov (Ait El Hadj 59'), Verschaeren (Amuzu 70'), Zirkzee, Kouamé (Raman 70')

Geel: Olsson 28', Ashimeru 60'
Rood: Dietsch 82'

Scheidsrechter: Jan Boterberg
Stadion: Stade du Pairay