Anderlecht met karrenvracht goals naar volgende bekerronde

WOENSDAG, 27 OKTOBER 2021, 22:36 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zich zonder veel moeite geplaatst voor de achtste finales van de Beker van België. Voor de rust zagen we, mede dankzij een erg gemotiveerd en positief voetballend La Louvière, een aangename pot voetbal. Paars-wit scoorde vlot en dat maakte de tweede helft overbodig.

Van meet af aan toonden beide ploegen hun intenties om er een leuke pot voetbal van te maken. Anderlecht wilde initiatief nemen en voetballen, La Louvière liet zich aanvuren door een fanatiek publiek. Terwijl paars-wit probeerde te combineren op de helft van de tegenstander, hoopte La Louvière op gevaar via de tegenaanval.

Hun hoge druk leverde even gevaar op toen Van Crombrugge zich verslikte in een drubbel. Gelukkig werd het maar een hoekschop. Net voorbij het kwartier kwam Libertiaux twee keer gevat tussen bij pogingen van Amuzu en Refaelov. Drie keer was scheepsrecht: Murillo eerst met de één-twee met Amuzu en daarna meteen de assist naar Zirkzee. Die tikte de bal in één tijd voorbij Libertiaux in doel: 0-1.

Na het openingsdoelpunt volgden nog kansen voor Azevedo en Magallan. Uit de hoekschop die volgde op de kopkans van Magallan, kopte Hoedt aan de eerste paal in doel: 0-2. Een dikke minuut later kreeg Anderlecht een belachelijke strafschop tegen. Murillo spring, zijn tegenstander niet en gaat liggen. Blijkbaar genoeg om de bal op de stip te leggen. Franco nam het geschenk met twee handen aan: 1-2. Murillo maakte zijn 'foutje' goed door enkele minuten later Refaelov de 1-3 aan te bieden. Zirkzee legde de 1-4-ruststand vast na een voorzet van Gomez.

Ook na de pauze bleef het niveauverschil groot. Anderlecht voetbalde verschillende kansen bij elkaar, maar scoren lukte niet meer zo vlot. Op het uur had paars-wit altijd een strafschop moeten krijgen voor handspel, maar de scheidsrechter hapte niet. Hoewel de wedstrijd duidelijk gespeeld was, hield Vincent Kompany zijn wisselspelers lang op de bank. Aan de rust was Mykhaylichenko gekomen voor Murillo, maar de volgende wissels kwamen er pas een kleine twintig minuten voor tijd.

Invaller Raman maakte er enkele minuten na zijn intrede 1-5 van. Twee lag Raman ook aan de basis van de 1-6 van Refaelov. In de toegevoegde tijd legde Hoedt met een, daar moeten we eerlijk in zijn, geen al te beste vrije trap de 1-7-eindstand vast.

Score: 1-7
Goal(s): 20' Zirkzee (0-1), 32' Hoedt (0-2), 35' Franco (1-2, pen.), 38' Refaelov (1-3), 45' Zirkzee (1-4), 76' Raman (1-5), 80' Refaelov (1-6), 90+1' Hoedt (1-7)

La Louvière:Libertiaux, Denayer, Lazitch, Fiore, Francotte (63' Gobitaka), Vanhecke, Louagé (81' Romeyns), Matoka (46' Djoum), Franco (72' Lokando), Azevedo (63' Henri), Soumaré
Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo (46' Mykhaylichenko), Magallan, Hoedt, Gomez (80' Sardella), Cullen, Ashimeru, Olsson (74' Ait El Hadj), Refaelov, Amuzu (74' Raman), Zirkzee

Geel: 12' Magallan, 34' Murillo, 38' Matoka, 65' Vanhecke, 66' Lazitch, 75' Denayer, 86' Lokando

Scheidsrechter: Kevin Van Damme
Stadion: Tivoli