Raman: "Wil doelpunt graag op mijn naam"

ZONDAG, 24 OKTOBER 2021, 20:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na vier gelijk spelen kon Anderlecht vanmiddag nog eens winnen. Dat stemt ook Benito Raman tevreden. "We wisten dat als we ons spel speelden, we zouden winnen", klonk het na de wedstrijd. "Wat op STVV na, hadden we ook die vorige matchen moeten winnen."

"We hebben heel de wedstrijd gecontroleerd, behalve de laatste tien minuten", vertelde Raman na de wedstrijd voor de microfoon van Sporza. "Die waren niet goed genoeg. Toen lieten we Beerschot te veel spelen en dat mag niet gebeuren. We moeten negentig minuten geconcentreerd zijn en die match gemakkelijk uitspelen. Op het einde werd het nog, in zal niet zeggen warm, maar onaangenaam."

Tegen een club in vieze papieren als Beerschot is het belangrijk om snel te scoren. "Ze hadden schrik om de eerste vijf minuten al een doelpunt binnen te krijgen. Maar hoe langer het duurt om te scoren, hoe moeilijker dat het wordt. Uiteindelijks scoren we vier keer. Dat is zeker niet slecht. Na de 2-1 werd het even wat moeilijker, maar we reageerden goed en speelden de wedstrijd goed uit."

Bij het tweede doelpunt kreeg Raman de felicitaties, maar officieel gaat het doelpunt de boeken in als own-goal van Shankland. "Ik kop de bal. Als je de regels nakijkt en je kopt de bal richting doel, dan zou het mijn doelpunt moeten zijn. Of het echt richting doel was, moet ik nog eens bekijken. Of het nu mijn doelpunt is of een own-goal, het belangrijkste is dat we winnen. Maar ik zou hem toch graag op mijn naam schrijven."

Raman had er wel meer kunnen maken. "Ik heb heel wat kansen gemist vandaag ja", lacht hij. "Het is misschien typisch ik: de ene keer heb ik heel veel kansen nodig heb om te scoren, terwijl vorig week krijg ik er één en is het goal."

Na vier gelijke spelen knoopt Anderlecht vandaag weer aan met de winst. "Op STVV was het niet goed, maar de andere matchen hadden we altijd moeten winnen. Het viel gelukkig wel mee dat we die wedstrijden ook niet verloren. Vandaag was het van moeten en we hebben het gedaan. We wisten dat als we ons spel speelden, we zouden winnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.