Anderlecht haalt voorhamer boven na rust

ZONDAG, 12 SEPTEMBER 2021, 15:37 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zoals vanouds nog eens zwaar uitgehaald. Het verpletterde KV Mechelen met maar liefst 7-2 en het heeft die score volledig te danken aan een zeer goede tweede helft waarin het geen spaander heel liet van Mechelen dat nochtans de beste ploeg was voor rust.

In de eerste helft waanden we ons in de eind jaren 80 of begin jaren 90 toen KV Mechelen een topclub was in België en zelfs in Europa. Mechelen speelde gewoon eenvoudiger, sneller en met meer grinta dan Anderlecht dat op geen enkel moment de wedstrijd in handen kon nemen. Al na 2 minuten moest Van Crombrugge ingrijpen op een schuin schot. Na een kwartier raakte Schoofs de lat met een verdwaalde voorzet en kopte Walsh naast. Van Crombrugge verslikte zich ook nog een keer bijna bij het uitvoetballen in een opzittende Mechelse aanvaller. Anderlecht had wel een beetje gedreigd via een kopbal van Raman en een slappe poging van Refaelov.

Na 22 minuten kwam Anderlecht wat verrassend op voorsprong nadat Raman net niet in buitenspel vertrok en goed wachtte om de bal langs Coucke in doel te duwen. Maar dit doelpunt bevrijdde Paars-wit niet, integendeel. Mechelen trok zich van de achterstand niets aan en tien minuten later leek de gelijkmaker een feit, maar Storm werd afgevlagd voor buitenspel. De waarschuwing werd niet al te ernstig opgevat, want twee minuten later werd Storm na balverlies van Gomez snel weggestuurd. De verdediging stond uit positie en zo kreeg Storm alle tijd om uit te halen. Het lage schot verdween keurig in de hoek, een doelpunt dat je van ver voelde aankomen.

Anderlecht was dringend aan bezinning toe en of dat gebeurde... Na nog geen vijf minuten na rust stond Anderlecht opnieuw op voorsprong. Olsson stuurde Kouamé knap weg, de Ivoriaan hield zijn verdediger af en werkte ook nog eens rustig af. Anderlecht bleef gevaarlijk via Murillo en een vluchtschot van de ingevallen Verschaeren. Nog voor het uur klom Anderlecht naar 3-1. Olsson bediende Gomez die mooi Kouamé aan de tweede paal bediende en waardoor de aanvaller zijn tweede van de middag kon scoren. Anderlecht rolde Mechelen in deze fase van de wedstrijd helemaal op. Gomez stuurde Ait El Hadj diep die even temporiseerde en de Spanjaard bediende. Gomez zette vervolgens scherp voor en Murillo frommelde de bal aan de tweede paal in doel. Vier minuten later knalde Refealov ook nog eens hard tegen de lat.

Anderlecht liet dan even begaan, maar zou nog driemaal scoren. Een voorzet belandde bij invaller Amuzu die zonder tegenstand de 5-1 kon maken. Verschaeren wilde zijn prima invalbeurt bekronen met een doelpunt, maar Coucke redde zijn schot. Vijf minuten voor tijd was het toch raak voor Verschaeren. Invaller Zirkzee stuurde de nummer 51 heel mooi weg. Verschaeren passeerde Coucke en deponeerde de 6-1 in doel. De Paarswitte doelpuntenkermis was echter nog niet voorbij. De Mechelse linkerflank werd opgerold waardoor ook Zirkzee kon scoren. Ook Mechelen kon nog een doelpunt maken via een vrije trap van Kaya.

Anderlecht speelde vandaag twee verschillende wedstrijden. KV Mechelen speelde goed voor rust, maar we kunnen  besluiten dat dit toch vooral kwam door de zwakte van Anderlecht. Anderlecht speelde zonder vertrouwen, met weinig druk en mocht al bij al niet mopperen bij een 1-1 ruststand.

Na rust schoot Anderlecht plots wakker en walste het als vanouds over de tegenstand. Mechelen werd overklast en Anderlecht toonde frivool, snel en precies voetbal. Vermoedelijk was dit het beste wat we hebben gezien van Paars-wit in lange tijd, maar toch kunnen de troepen van Kompany de voeten maar best op de grond houden. Volgend weekend wacht immers Standard en KV Mechelen zakte wel erg fel weg na rust. Benieuwd welk Anderlecht we volgend weekend in Luik gaan te zien krijgen.

Score: 7-2
Goal(s): 1-0 Raman (22'), 1-1 Storm (36'), 2-1 Kouamé (49'), 3-1 Kouamé (56'), 4-1 Murillo (60'), 5-1 Amuzu (73'), 6-1 Verschaeren (85'), 7-1 Zirkzee (87'), 7-2 Kaya (90+1')

Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo (81' Ashimeru), Harwood-Bellis, Hoedt, Gomez, Olsson (81' Mykhailichenko), Cullen, Refaelov (69' Amuzu), Ait El Hadj, Raman (49' Verschaeren), Kouamé (81' Zirkzee)
KV Mechelen:Coucke, Bijker, Bateau, Vanlerberghe (69' Van Damme), Walsh (81' Swers), Storm, Cuypers (81' Kaya), Schoofs, Oum Gouet, Mrabti, Shved (69' Druijf)

Geel: Vrancken (51'), Olsson (59')