Anderlecht delft onderspit in slotfase

ZONDAG, 29 AUGUSTUS 2021, 20:42 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 1-0 verloren in Genk. Het doelpunt viel laat in de tweede helft. Anderlecht had nochtans een punt verdiend. Het speelde op het eerste half uur na goed mee en via Harwood-Bellis trof het tweemaal het doelhout. Maar Paars-wit was offensief niet doortastend genoeg om de Genkse defensie te verschalken. 

Anderlecht kwam traag op gang in Genk, maar liet zich deze maal niet verrassen na de aftrap. In de rook belandde een Genkse kopbal op hoekschop naast. In het eerste half uur dicteerde Genk de wet, maar al bij al hield Anderlecht goed stand. Na een kwartier kreeg Ito wel een uitstekende kans, maar de snelle Japanner besloot naast. Ito was veruit de meest bedrijvige Genkenaar. Tot dan toe had Anderlecht zich beperkt tot een aantal 'net niet' kansen waarbij Zirkzee en Raman de bal net niet konden beroeren.

Na het half uur kwam Paars-wit beter in de match. Een poging van Zirkzee werd afgeblokt en Harwood-Bellis trof de paal, allebei op voorzet van Gomez. In de slotfase werd Raman diep gestuurd, maar de poging werd opnieuw afgeblokt. Een niet onlogische 0-0 bij de rust.

Na rust bracht Kompany debutant Kouamé voor Zirkzee. Genk kwam weer opzetten en Hoedt moest snel een gevaarlijke diepe bal naar Ito ongevaarlijk maken met een sliding. Onuachu werd enkele malen goed afgedekt en Anderlecht loerde op de uitbraak. Kouamé zette zich door en bediende Raman, maar de hoek bleek te schuin. Het spel werd iets harder, Anderlecht herstelde het evenwicht maar kon niet voor gevaar zorgen totdat Harwood-Bellis de deklat trof met een kopbal op hoekschop, een kwartier voor tijd. Kouamé zette zich opnieuw door, maar bereikte de ingevallen Amuzu net niet. Genk was al een tijd niet meer gevaarlijk geweest totdat Bongonda plots te veel ruimte kreeg en naar doel kopte. Van Crombrugge redde de bal net voor de lijn met een hele mooie parade. Maar even later was het wel raak. Thorstvedt kreeg veel tijd om invaller Ugbo te bedienen. De spits wurmde zich slim voorbij Hoedt en lepelde de bal in doel.

In de toegevoegde tijd zette Amuzu nog voor, maar Genk verdedigde goed. Anderlecht probeerde nog, maar vond de opening niet meer.

In een vrij evenwichtige wedstrijd wist Genk een van de weinige grote openingen te verzilveren. Buiten de twee pogingen tegen de lat van Harwood-Bellis was Anderlecht offensief toch weer slordig al liet Kouamé een paar mooie dingen zien. Anderlecht had een punt verdiend op Genk, maar scoren blijft (weer) moeilijk. De volgende wedstrijd na de interlandbreak kan dus best gewonnen worden (thuis tegen KV Mechelen), ook al heeft Anderlecht nog een wedstrijd minder gespeeld.Score: 1-0
Goal(s): 1-0 Ugbo (86')

Racing Genk:Vandevoordt, Muñoz, Cuesta, Lucumi, Arteaga, Ito (90+1' MacKenzie), Heynen (81' Hrosovsky), Bongonda, Eiting (71' Trésor), Thorstvedt, Onuachu (81' Ugbo)
Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Harwood-Bellis, Hoedt, Gomez, Cullen, Olsson, Refaelov (84' Kiese Thelin), Ait El Hadj (84' Ashimeru), Raman (66' Amuzu), Zirkzee (46' Kouamé)

Geel: Raman 41', Harwood-Bellis 65', Muñoz 65', Olsson 67', Amuzu 83', Gomez 89'
Rood:

Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Stadion: Cegeka Arena

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum