Anderlecht op de valreep langs Westerlo

ZONDAG, 23 OKTOBER 2011, 17:38 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft tegen Westerlo zijn zesde opeenvolgende overwinning in de competitie geboekt, maar het zag er lange tijd benard uit voor de leider in de stand. Pas in de slotfase kon paars-wit orde op zaken stellen: het werd 1-2.

Ariël Jacobs begon aan de partij met Odoi en Deschacht in de plaats van Wasilewski en Safari. Ook Suarez kreeg rust ten voordele van Canesin. Anderlecht nam de wedstrijd meteen in handen en Canesin forceerde twee goede kansen in de eerste minuten. Anderlecht had meer balbezit, maar het was Westerlo dat na een half uur op voorsprong klom. Dekelver bracht de bal voor doel en aan de tweede paal kon De Petter makkelijk scoren.

Bij de rust moest Jacobs ingrijpen en Canesin bleef in de kleedkamers voor Suarez. Anderlecht domineerde ook in de tweede helft, maar geraakte niet door de muur die Westerlo intussen had opgetrokken. Ook de intussen ingebrachte Vargas kon geen gaatje vinden in de Westelse defensie. Met het einde van de match in zicht voerde Anderlecht de aanvallende druk nog op en dat loonde uiteindelijk toch. Eerst scoorde Juhasz met het hoofd op een stilstaande fase en even later deed Gillet dat nog eens over. Anderlecht kroop in het Kuipje door het oog van de naald, maar pakt wel 18 op 18.