Antwerp kwaad op Anderlecht

MAANDAG, 26 APRIL 2021, 21:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS In een bericht op de officiële clubwebsite reageert Antwerp boos op het bekend raken van de transfer van Lior Refaelov naar Anderlecht. "Deontologisch hoort het niet", zo vindt Antwerp. Volgens de Great Old hadden Anderlecht en Refaelov discreet een akkoord moeten sluiten en dat pas na de play-offs bekendmaken.

"Dat Refaelov een aanbod om zijn aflopend contract te verlengen naast zich neerlegt en een andere uitdaging verkiest, hoort bij voetbal en moeten wij aanvaarden", schrijft Antwerp. "De voetbalwereld heeft een reglementair en juridisch kader waardoor een club kan en mag spreken met een speler die de laatste 6 maanden van zijn contract ingaat." 

Dat Anderlecht en Refaelov dat ook effectief deden en dat nu bekendmaken, stoort Antwerp. "Het deel over communicatie en timing is echter vrij in te vullen en behoort tot de sportethiek", aldus Stamnummer 1. "De geruchten en lekken van de laatste weken (al van voor de laatste onderlinge confrontatie) en het uiteindelijk officieel bevestigen van de overgang, op de vooravond van de Champions Playoff waarin beide clubs rechtstreekse concurrenten zijn, kan niet!"

"Deontologisch hoort het niet, het beïnvloedt het strijden met gelijke wapens en een eerlijke sportieve competitie. RAFC betreurt dan ook deze handelswijze die onze club probeert te schaden en die het eveneens onmogelijk maakt om een correcte beslissing te nemen, noch voor de club noch voor de speler. Een discreet akkoord sluiten, de sportieve strijd aangaan en communiceren na de play-offs had gekund, maar daar werd niet voor gekozen", aldus nog Antwerp.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.