"De groep is ervan bewust dat zondag cruciaal is"

ZATERDAG, 17 APRIL 2021, 08:24 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Yari Verschaeren debuteerde in 2018 op het veld van STVV, RSC Anderlecht verloor toen met 4-2 maar Stayen blijft dus speciaal voor Verschaeren. Een contractverlenging is er vooralsnog niet, al benadurkt Verschaeren dat die wel zal in orde komen. Maar eerst, zondag winnen. 

Als Verschaeren terugdenkt aan zijn debuut op Stayen in 2018, heeft hij alleen maar mooie herinneringen, ondanks het verlies toen. Zondag is het plan alvast om te winnen, geen gelijkspel, maar winnen. "Als je als Anderlechtspeler aan de wedstrijd begint met het idee dat een gelijkspel volstaat, dan hoor je niet bij Anderlecht. Speculeren is altijd gevaarlijk, de drie punten is dus het enige doel. We zijn er ons allemaal van bewust dat zondag cruciaal is, maar we bereiden ons voor zoals elke andere wedstrijd. We kijken ook nog niet verder dan zondag, eerst die top vier veilig stellen."

Contractverlenging

Verschaeren ligt nog tot eind volgend seizoen onder contract. Over een contractverlenging is al veel geschreven maar is tot op vandaag nog geen feit. "Ik wil mij nu vooral focussen op het seizoenseinde. Het is vooral mijn entourage die daarmee bezig is en ze weten dat ik hier gelukkig ben. Het blijft mijn bedoeling om prijzen te pakken met Anderlecht. Het sportieve is voor mij belangrijker dan het financiële. "

EK

Na de competitie volgt het EK, hoopt Verschaeren dat hij in de selectie zit van Roberto Martinez? "Mijn prioriteit ligt nu eerst en vooral bij Anderlecht. Ik weet dat mensen zich vragen als ik in de selectie zit, ik kan dat plaatsen. Het enige wat ik kan doen is de bondscoach danken voor het vertrouwen. De concurrentie is groot binnen de Rode Duivels maar zelfs op trainingen leer ik bij. Maar dat is voor de zomer, nu eerst STVV."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.