Trebel: "Niemand is onmisbaar"

VRIJDAG, 2 APRIL 2021, 08:30 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De roep om Adrien Trebel in de ploeg te brengen werd alsmaar groter. Tegen Zulte Waregem gaf Vincent Kompany gehoor aan de vraag. De Fransman ontgoochelde niet en liet de ploeg draaien én scoren. Toch minimaliseert Trebel zijn waarde: "Niemand is onmisbaar".

Het duurde dus een tijdje eer Kompany de middenvelder opnieuw in de basis zette, ook al was hij al sinds januari fit. Trebel benadrukt wel dat er zeker geen probleem is met de coach. "Januari was het doel na mijn operatie en die haalden we. Maar je moet dan ook nog je niveau halen, daarom waren de oefenwedstrijden er. En dan moet je geduldig zijn tot je je kans krijgt. Wat ik wel wil zeggen is dat er geen probleem is met de coach. Soms zijn er discussies ja, maar dat is toch normaal, we praten dat als volwassen mensen uit. Tussen mij en Kompany zijn er nul problemen. De passie van de coach is ook enorm groot. Hij leeft voor Anderlecht."

Van de tien competitiewedstrijden waarin Trebel meedeed is er geen enkele verloren. "Toch is niemand onmisbaar. Ik doe gewoon wat van mij verwacht wordt op het veld. Naast het veld probeer ik vooral om de jongeren te begeleiden. Ik weet hoe het voelt om als jonge speler tips te krijgen van een ervaren speler, het is enorm leerrijk en ik doe het met plezier."

Trebel is één van de grootverdieners bij Anderlecht en ligt nog onder contract tot 2023. In het verleden is hij al vaak gelinkt aan een transfer maar dan strooide een blessure roet in het eten. "Ik voel mij goed bij Anderlecht en heb goesting om mijn schouders onder dit project te zetten. Bovendien is mijn familie hier gelukkig. Gesprekken over hoe het verder moet zijn er nog niet geweest maar ik sta voor alles open. Maar ik ben bereid om naar alle voorstellen te luisteren. Ook over inleveren of vertrekken om de financiële balans in orde te brengen."

Bron: HLN (Pieter-Jan Calcoen & Thomas Lissens)anderlecht-online forum