Anderlecht heeft nieuwe spits bijna beet

MAANDAG, 18 JANUARI 2021, 12:35 - KDB2000
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Van een verassing gesproken. Het Laatste Nieuws maakte zonet bekend dat Anderlecht zijn nieuwe spits bijna beet heeft. De Brusselaars zijn zo goed als rond met Sporting Lissabon omtrent Abdoulay Diaby.

Anderlecht heeft zijn nieuwe aanvaller, waar het al zolang naar op zoek is, bijna te pakken. De Belgische recordkampioen en Sporting Lissabon zijn bijna rond met Abdoulay Diaby (29). De Malinees is voorlopig verhuurd aan Getafe in Spanje, maar daar geraakt de aanvaller niet aan spelen toe. Diaby keert daarom vervroegd terug naar Lissabon om nadien rechtstreeks verhuurd te worden aan Anderlecht. Het gaat om een huurovereenkomst van zes maanden met een aankoopoptie.

De Malinees werd in 2018 bij Club Brugge weggehaald voor 4,5 miljoen euro. 2,5 jaar later mag de spits alweer vertrekken. Gedurende die periode speelde hij één seizoen met Sporting Lissabon, goed voor 44 wedstrijden waarin hij 7 keer de weg naar het doel wist te vinden. Het seizoen erop werd Diaby verhuurd aan Besiktas, daar kwam hij 37 keer in actie en kon hij 6 keer de netten doen trillen. In de zomer van 2020 trok de Malinees naar Getafe, maar daar kwam hij slechts in 3 wedstrijden in actie en kon hij nooit scoren.

De 29-jarige aanvaller kende zijn beste periode in België toen hij voor Club Brugge uitkwam. De speler wil graag opnieuw speelminuten maken en dat lijkt bij Anderlecht mogelijk. Diaby moet voor extra scorend vermogen zorgen bij de recordkampioen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.