Kompany pleit om seizoen af te werken

MAANDAG, 28 DECEMBER 2020, 08:53 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Voor de tegenstander van gisteren, Beerschot, worden het een paar helse weken. Gisteren stonden ze eigenlijk ook zonder deftige voorbereiding aan de aftrap. Chapeau voor Beerschot, liet Vincent Kompany vallen die er meteen voor pleit om de competitie af te werken.

Herman Losada zei het voor de wedstrijd al tegenover Eleven Sports: "Onze kansen zijn nul". De bezoekers stonden namelijk al twee weken aan de kant door Covid-19 besmettingen. "Chapeau dat Beerschot gespeeld heeft", sprak Kompany oprecht na de wedstrijd, "Ze hebben hun vel bovendien duur verkocht".

Competitie afwerken

Sommige Jupiler Pro League-trainers lieten al vallen dat het misschien beter is om de competitie gewoon stil te leggen. Maar daar is Kompany het niet mee eens. "In het belang van de competitie moeten we verder spelen. Ik pleit hier niet voor het financiële of de economie. Maar voetbal is belangrijk voor de mensen die het spelletje volgen. Het is hun enige verzet in tijden waar iedereen moet thuisblijven. Bovendien is het ook belangrijk voor de fysiek van de spelers."

"Een kampioen kronen voordat alle wedstrijden zijn gespeeld is ook nefast voor een competitie. Het is echt voor iedereen beter als we gewoon blijven spelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.