"Kreeg van Nilis goede tips om af te werken"

DONDERDAG, 17 DECEMBER 2020, 07:26 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Kristian Arnstad mocht tegen KV Oostende opnieuw aantreden met de A-ploeg. Zijn debuut was enkele maanden geleden tegen Club Brugge waar hij ten onder ging samen met de rest van de ploeg. Maar Vincent Kompany heeft het volste vertrouwen in de jonge Noor. 

Arnstad herinnert zich trouwens niet veel meer van de wedstrijd tegen Club Brugge: "Ik liep op training een zware hersenschudding op en was tien dagen out".

Na die befaamde wedstrijd liet Kompany trouwens vallen dat Arnstad 'ooit beter zou zijn dan alle spelers van Brugge die op het veld stonden'.

De tiener heeft alleen maar lof voor zijn trainer. Het plan was zelfs om vandaag het vliegtuig naar Noorwegen te nemen maar Arnstad annuleerde zijn vlucht omdat hij nu weer deel uitmaakt van de A-kern. "Kompany is een goeie coach en een nog betere mens. Hij was zelf heel jong toen hij hier doorbrak, hij weet dus als geen ander hoe hij talent moet klaarstomen. Hij blijft ons pushen om beter te worden."

Tips van Nilis

Arnstad verblijft bij een gastgezin in Halle, zijn familie ziet hij enkel in de vakanties of via videocalls. Via Zoom blijft hij ook contact houden met zijn school in Noorwegen. Ondertussen blijft hij hard werken om een vaste waarde te worden in de A-kern.

"Ik vind het leuk om vrije trappen te nemen en van Nilis heb ik enkele goeie tips gekregen om af te werken. Mijn techniek is nog niet perfect maar ik blijf er hard aan werken. Mijn grote voorbeeld ? Steven Gerrard. Hoe hij op het veld zijn ploeg aanstuurde, dat wil ik ook ooit doen. Maar laat me nu eerst maar rijpen bij Anderlecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.