Beker van België: 1/16 finales in februari

WOENSDAG, 9 DECEMBER 2020, 17:12 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE De Pro League en de amateurclubs zijn na een tweede onderhandelronde tot een akkoord gekomen. De zestiende finales van de Beker van België zijn verplaatst naar het eerste weekend van februari. Exacte data wie wanneer speelt is nog niet bekend. 

De verplaatsing naar 2, 3 en 4 februari kwam er op vraag van de amateurclubs. Zij liggen al sinds oktober stil door de coronacrisis. Ze vonden het dan ook ongehoord dat ze zonder enig ritme de zestiende finales moesten aanvatten. 

Dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor de verdere rondes. De achtste finales worden nu gespeeld op 9, 10 en 11 februari in plaats van 24 januari. De kwartfinales op 2, 3 en 4 maart, de halve finales ongeveer twee weken later. De finale staat nu gepland op 24 april.

Stel dat door corona er toch nog niet kan gespeeld worden krijgen de amateurclubs een financiële compensatie van 25.000 euro. FC Luik zei eerder al dat het onder de huidige omstandigheden wil spelen, blijven ze bij die mening dan kunnen ze hun zestiende finale in principe spelen begin februari. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.