Losada: "Ik ben grote fan van Kompany"

ZATERDAG, 21 NOVEMBER 2020, 22:52 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS - INTERVIEWS De architect van het attractieve Beerschot is coach Hernan Losada, een man met een spelersverleden bij Anderlecht. Losada kijkt uit naar de wedstrijd met zijn ex-ploeg. Op zijn persbabbel vrijdag toonde hij zijn respect voor Vincent Kompany. "Ik ben grote fan van Kompany, ook in zijn rol als trainer. Zijn filosofie spreekt me aan.”

Losada stelde wel vast dat Kompany na de wedstrijd op Club Brugge zijn concept wat heeft aangepast. "Hij bouwde nadien meer zekerheid in en dat pakte goed uit. De vier wedstrijden nadien verloor Anderlecht niet." Volgens Losada speelt Anderlecht met de meeste druk van de twee. "Ze willen aan het einde van de rit graag staan waar wij nu staan", verwijst hij naar de derde plaats van De Mannekes.

Losada speelde in het seizoen 2008-2009 één jaar voor Anderlecht. Een groot succes werd dat niet. Eén van zijn ploegmaats toen was Nicolas Frutos, huidige T2 bij Anderlecht. "We kwamen goed overeen, maar nadien verloren we elkaar wat uit het oog. Sinds onze promotie naar 1A hebben we meer vaker contact. Vorige week zagen we elkaar zelfs. Het zal fijn zijn om elkaar nog eens tegen te komen in een voetbalstadion."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum