Geen Arnstad tegen OHL, nieuwkomers mogelijk wel

VRIJDAG, 16 OKTOBER 2020, 23:40 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

BLESSURES Vincent Kompany kan zondag niet rekenen op Kristian Arnstad (foto). De 17-jarige Noor, die twee weken geleden debuteerde, is out als gevolg van een botsing op training. Goed nieuws is er wel van Ognjen Vranjes. Zijn laatste coronatest was negatief. In principe is hij inzetbaar, maar hij traint nog maar pas opnieuw mee.

Elias Cobbaut en Adrien Trebel zijn nog out tot eind dit jaar en Albert Sambi Lokonga is geschorst. Derrick Luckassen sukkelde de voorbije weken met een blessure en kwam bij Ghana niet in actie tijdens de interlands. 

Nieuwkomers Matt Miazga en Josh Cullen maken een goede kans om zondag te starten. Al is Cullen nog maar net in Anderlecht omdat ook hij interlandvoetbal speelde. "Miazga traint al een tiental dagen mee. Net als Cullen is hij fysiek perfect in orde", vertelde Kompany vrijdag op zijn persconferentie. "Fysiek hebben ze het niveau van onze andere spelers. Alleen missen ze wat matchritme."

Paul Mukairu, de derde nieuwkomer die Anderlecht strikte in de slotdagen van de mercato, is nog niet inzetbaar. Corona en administratieve beslommeringen hielden hem lang op in Turkije.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum