Antonio verlaat Anderlecht voor Italië

DINSDAG, 29 SEPTEMBER 2020, 23:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Zacarias Antonio ruilt Anderlecht voor een Italiaans avontuur. De 18-jarige verdediger trekt naar Cosenza Calcio. Antonio was één van de elf talenten voor de toekomst die in mei 2018 een contract kregen van Marc Coucke. Maar nadien liep het fout met Antonio.

Antonio speelde voor Beerschot, KV Mechelen en Club Brugge alvorens in 2015 bij Anderlecht te belanden. In mei 2018 tekende hij samen met tien andere jongeren een eerste profcontract. Waar jongens als Doku, Verschaeren, Colassin, Sardella en Ait El Hadj doorbraken en anderen aan de weg timmeren, ging Antonio de foute richting uit.

"Zacarias is een negatieve verrassing voor mij", stelde hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans in juli nog in La Dernière Heure. "Op dit moment wijst niets erop dat hij ooit het eerste elftal van een profclub zal halen. Zijn evolutie is niet goed.  Hij moet zichzelf op alle niveaus in vraag stellen. We geven een jong talent niet snel op, maar hij moet veranderen om te slagen. Het is goed mogelijk dat dit besef te laat komt."

Nu trekt Antonio de deur van Neerpede dus achter zich toe. Cosenza eindigde vorig seizoen als vijftiende in de Serie B. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.