Vlotte winst ondanks defensieve geklungel in slotfase

ZATERDAG, 19 SEPTEMBER 2020, 22:38 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Op bezoek bij Waasland-Beveren kende Anderlecht een rustige avond. Paars-wit versloeg de hekkensluiter met 2-4 en klimt zo naar een voorlopige tweede plaats in de stand. In de slotfase dreigden enkele defensieve missers nog even voor paniek te zorgen.

Anderlecht begon met Delcroix en Verschaeren ten nadele van Luckassen en Bakkali. Paars-wit kende een droomstart toen Trebel al na drie minuten de 0-1 tegen de touwen trapte. Tau veroverde de bal en via Doku belandde die bij de Fransman die hem mooi in de verste hoek plaatste. Anderlecht dartelde verder en Waasland-Beveren werd volledig weggedrukt. Op het kwartier floot de scheidsrechter een strafschop voor een fout van Vukotic op Nmecha. De VAR kwam terecht tussen want had gezien dat er geen contact was. Nmecha kreeg ook nog geel voor een schwalbe.

Het was slechts uitstel. Waasland-Beveren kwam eerst nog goed weg toen Tau voor eigen succes ging, maar enkele minuten later profiteert Doku van een slecht weggewerkt schot van Nmecha om de rebound in doel te verwerken: 0-2. Na de dubbele voorsprong kwam de thuisploeg wat meer in de match, maar een echte tegenstander werden ze nooit. Op slag van rust kreeg Anderlecht weer een strafschop. Nmecha mocht nu wel achter de bal plaatsnemen, maar trapte rakelings naast.

Na de pauze was de eerste kans voor Waasland-Beveren, maar Heymans trapte over. Kort nadien achtte Doku de tijd rijp om nog eens te schitteren. Met een heerlijke crosspass lanceerde hij Verschaeren en die besliste de wedstrijd: 0-3. Voor Doku zijn tweede assist van de avond. Vijf minuten later ging de bal opnieuw op de stip na een fout van Jackers op Nmecha. De Duitser zette zich opnieuw achter de bal en scoorde nu wel: 0-4.

De veer leek gebroken bij Waasland-Beveren, tot Vranjes plots de bal liet liggen en Sula ervan profiteerde om de Beverse eer te redden. Anderlecht ging nog op zoek naar een vijfde doelpunt, maar die kwam er niet. Sterker nog in de 88e minuut scoorde Heymans nog de 2-4 na een misser van Van Crombrugge. In blessuretijd ging ook Delcroix in de fout, maar hij mocht beide handen kussen dat Heymans de opgelegde kans over mikte.

Score: 2-4
Goal(s): 3' Trebel (0-1), 18' Doku (0-2), 55' Verschaeren (0-3), 60' Nmecha (0-4, pen.), 64' Sula (1-4), 88' Heymans (2-4)

Waasland-Beveren: Jackers, Schryvers, Vukotic, Schoonbaert, Khammas, Bertone (78' Verreth), Heymans, Bizimana (65' Wuytens), Albanese (46' Sula), Efford, Koita
Anderlecht: Van Crombrugge, Murillo, Vranjes, Delcroix, Mykhaylichenko, Sambi Lokonga, Trebel (64' Bundu), Tau, Doku (85' Amuzu), Verschaeren, Nmecha (79' Dimata)

Geel: 15' Nmecha, 45' Khammas, 57' Bertone, 59' Jackers, 71' Wuytens

Scheidsrechter: Lawrence Visser
Stadion: Freethiel