Kindermans: "Beslissing genomen tussen pot en pint"

DINSDAG, 8 SEPTEMBER 2020, 07:06 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS De nationale beloften nemen het vandaag op tegen Duitsland. Bondscoach Jacky Mathijssen heeft 12 spelers in zijn selectie die gevormd zijn op Neerpede.Hoofd Jeugdopleidingen Jean Kindermans is dan ook meer dan trots op de jeugdwerking. Al steekt het wel dat de paars-witte U21 niet in 1B mogen aantreden. 

Kindermans is trots als hij het aantal spelers bij de nationale beloften overloopt, 12 van hem zijn gevormd op Neerpede: "Ze hebben allemaal jaren bij ons gespeeld. Sommige zijn elders doorgebroken, maar toch. Het bewijs dat je het meeste kans maakt bij RSC Anderlecht om Rode Duivel te worden. En ook dat we goed werk leveren in onze jeugdacademie".

Maar ook bij de Rode Duivels zelfs lopen er een aantal spelers met een paars-wit verleden: "Om te beginnen al Lukaku en Tielemans, ook nu vervoegden jonge spelers de selectie zoals Verschaeren en Doku. Ons plan over ontwikkeling en doorstroming werpt nu dan ook zijn vruchten af".

1B

Waar Kindermans het wel nog moeilijk mee heeft is dat de U21 van RSC Anderlecht gepasseerd zijn om in 1B aan te treden. 
"Een beslissing die genomen is tussen pot en pint én onder tijdsdruk. Mijn maag draait er nog van om als ik de belachelijke criteria zie waarop die beslissing genomen is. Maar we kunnen er nu niets meer aan veranderen. En wij blijven voortdoen zoals we bezig zijn en leveren hopelijk in de toekomst nog veel Duivels af".



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.