Vranjes: "Ik wil bij AEK Athene blijven"

ZATERDAG, 18 APRIL 2020, 12:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Goed nieuws voor Anderlecht: Ognjen Vranjes geeft in een gesprek met Het Laatste Nieuws aan dat hij bij AEK Athene wil blijven. Ook AEK wil doorgaan met Vranjes, maar dan zal Anderlecht geen te hoge transfersom mogen eisen. Contact tussen beide clubs was er nog niet.

"Ik ben gelukkig in Athene. Het is mijn tweede thuis. Het seizoen kon niet beter verlopen", vertelt Vranjes via WhatsApp aan Het Laatste Nieuws. Vranjes is naar eigen zeggen "de beste verdediger uit de Griekse competitie", iets wat lokale media bevestigen.

Als Vranjes definitief naar AEK Athene verhuist, moet hij wel afstand doen van het riante salaris dat Anderlecht hem betaalt. Griekse bronnen spreken van 1,25 miljoen euro bruto, waarvan paars-wit nog steeds de helft betaalt. Bij Anderlecht ging men ervan uit dat Vranjes zijn contract tot 2022 liefst gewoon uitdoet om financiële redenen. "Anderlecht gaf me die voorwaarden, ik kan daar niets aan doen", zegt Vranjes hierover. "Ik heb elke match alles gegeven voor de club."

Vranjes is één van de vele spelers die Anderlecht momenteel verhuurt, maar die geen toekomst meer hebben in Brussel. Mits Sporting inschikkelijk is wat betreft de transfersom, lijkt een definitieve transfer naar AEK Athene zeker mogelijk. Op Instagram uit de Bosniër regelmatig zijn liefde voor AEK en hun (letterlijk vurige) supporters. De verdediger liet zelfs een tattoo zetten als eerbetoon aan de AEK-hooligans.

Vranjes kwam in de zomer van 2018 op voorspraak van Hein Vanhaezebrouck naar Anderlecht. De Bosnische international toonde zich een beenharde verdediger, maar pakte in zijn eerste maanden ook twee domme rode kaarten. Dat en onfatsoenlijk gedrag op social media zorgden echter al na een half jaar al voor dat hij niet langer welkom is bij Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.