Vercauteren: "We evolueren in de goede richting"

ZONDAG, 8 MAART 2020, 08:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Uiteraard zagen we na de overwinning tegen Zulte Waregem een opgewekte Frank Vercauteren op de persconferentie. Hij ziet zijn ploeg mooie dingen doen de laatste wedstrijden. "We evolueren in de goede richting, dus kan ik niet anders dan tevreden zijn met de prestatie van de ploeg."

"Ik zag veel mooie dingen en we waren heel efficiënt. Ik moet de groep feliciteren voor hun prestatie", zo vertelde Vercauteren op zijn persbabbel. "We waren aanwezig in de wedstrijd en hebben verschillende jongens die erg efficiënt zijn met assists en doelpunten. We evolueren in de goede richting, dus kan ik niet anders dan tevreden zijn met de prestatie van de ploeg."

Al zag ook nog werkpunten. "Ik nog meer regelmaat tijdens de negentig minuten. De eerste twintig tot vijventwintig minuten van de eerste helft waren niet wat het moest zijn. We werden natuurlijk geholpen door het eerste doelpunt. We hadden alles in handen, maar lieten Zulte terug in de wedstrijd komen. Dat moet beter en dat gaven we aan de rust aan. De spelers pikten het op en na de rust was het beter. We groeiden en tankten vertrouwen."

"De punten tellen"

Is het geloof in Play-Off 1 terug? "Ik denk niet dat het ooit veranderd is", aldus Vercauteren. "Wij praten niet over Play-Off 1. We spelen ervoor. Het geloof is nooit verdwenen zolang het mogelijk is. We blijven in de running, maar eerst moeten wij in onze laatste match doen wat we moeten doen. Pas dan kunnen we eventueel aan Play-Off 1 denken."

Een journalist wilde weten of Vercauteren het gezien de prestatie van vandaag niet heel jammer zou vinden mocht Anderlecht niet in Play-Off 1 raken. "Ja, maar dat zullen ze in Mechelen en Genk ook zeggen. Maar dat is nu eenmaal de realiteit: de punten tellen. Hebben we minder punten dan een ander, dan zullen we er niet bij zijn. Dat is spijtig, maar wel de realiteit."

Vindt Vercauteren het niet onverklaarbaar dat Anderlecht punten verloor tegen clubs als Oostende, Eupen en Kortrijk? "Neen, dat is niet onverklaarbaar", antwoordde Vercauteren. "Er zijn heel veel redenen voor. Over de hele reeks van wedstrijden brachten we te weinig kwaliteit en vooral te weinig efficiëntie. Soms waren we de betere, maar konden we dat niet omzetten in doelpunten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.