Anderlecht haalt verdiend punt in Gent

VRIJDAG, 7 FEBRUARI 2020, 22:42 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft na een goede wedstrijd 1-1 gespeeld in Gent. Na een sterk eerste half uur leidde paars-wit via een doelpunt van alweer Colassin. Gent kwam gelijk via een penalty. In de tweede helft kregen beide teams enkele kansen, maar de nodige scherpte bij de afwerking ontbrak. Anderlecht leverde een puike prestatie af en bleef tot op het einde minstens de evenknie van Gent. Mogelijk een belangrijk punt in de strijd op play-off 1. Zat er echter vanavond niet meer in?

Beide teams kwamen gehavend aan de aftrap. Anderlecht miste bijna een half elftal, Gent startte zonder Kums, Depoitre en Yaremchuk. Gent begon slordig en Anderlecht nam na tien minuten de wedstrijd in handen. Na een hoekschop, die was voortgekomen uit een vrije trap van Zulj, kopte Colassin listig de 0-1 binnen. De VAR moest even de fase herbekijken, maar de goal werd toegekend. Anderlecht ging door op zijn elan en Sardella schoot net naast. Toen er op Vlap zijn voet werd gestaan in het strafschopgebied, volgde er geen enkele reactie van scheidsrechter Alen.

Onder impuls van een sterke Zulj en Colassin speelde Anderlecht misschien wel zijn beste half uur van dit seizoen totdat Niangbo voorbij Kana snelde en de jongeling hem overbodig aantikte in het strafschopgebied. David miste niet vanop de stip. Daarna werd Gent gevaarlijker. Odjidja speelde zichzelf vrij, maar botste op een ploegmaat. Aan de overkant kon Anderlecht nog tweemaal dreigen. Doku maakte een goede run, maar zijn voorzet bereikte niemand. Amuzu stuitte nog op te veel tegenstand in het strafschopgebied.

De tweede helft begon rommelig, maar evenwichtig. Een sterke Doku zorgde vanop links steevast voor gevaar. Vlap kwam oog in oog te staan met Kaminsky, maar werkte te flauw af. Vermoedelijk stond de Nederlander ook wel buitenspel. Aan de overkant zette de ingevallen Kvilitaia strak voor, maar niemand kon afwerken. De ook al ingevallen Dejaegere kreeg de beste kans voor Gent, maar hij kopte net naast. Voor paars-wit bediende Doku Vlap, maar Ngadeu kon net de trap net op tijd blokkeren.

De laatste tien minuten waren zenuwslopend, ook al vielen er geen grote kansen meer te rapen. Een doorbraak van Doku werd net op tijd verijdeld door de terugkerende David. De Canadees mikte  daarna een rebound nog hoog over. Kvilitaia en Doku zorgden voor het laatste wapenfeit voor elke ploeg.

Anderlecht haalde mede door een sterke eerste half uur een verdiend gelijkspel in Gent. Het speelde een van de betere wedstrijden van het seizoen. Het zorgde regelmatig voor gevaar en hield altijd controle over de wedstrijd, ook al kon Gent ook af en toe dreigen. Hopelijk kan dit punt bijdragen tot de deelname aan play-off 1.