Vercauteren: "Murillo is klaar voor grote werk"

ZATERDAG, 11 JANUARI 2020, 21:40 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Amir Murillo maakte vandaag zijn eerste wedstrijdminuten voor Anderlecht. Coach Frank Vercauteren is erg tevreden over de Panamese rechtsback. "Hij staat al ver in zijn ontwikkeling en paste zich snel aan. Hij is klaar om wedstrijden te spelen."

Murillo speelde rechts achteraan en trok regelmatig mee naar voor. "Dat hadden we hem gedeeltelijk gevraagd", aldus Vercauteren na de wedstrijd van vanmorgen voor de VTM-microfoon. "Murillo is een speler die al ver staat in zijn ontwikkeling. Je kan hem veel vragen. Hij kende een snelle aanpassing en heeft de kwaliteiten om zich meteen in te passen. Hij is meteen beschikbaar voor de selectie en zelfs voor de wedstrijd."

Met U21-spits Antoine Colassin kreeg vanmorgen nog een nieuw gezicht speelminuten. "Dat hij erbij is, is deels om hem te testen en deels om hem dagelijks in aanraking te laten komen met de A-kern. Dat deed hij tot nu toe nog niet. Af en toe was hij er eens bij. Hij heeft potentieel en ruimte om te groeien. Maar het is nog te vroeg om alle lasten op zijn schouders te leggen. Hij heeft een interessant profiel om in de kern te hebben. Misschien zelfs naar de korte toekomst toe."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum