Chadli: "Niet uitgesloten dat ik bij Anderlecht blijf"

DONDERDAG, 14 NOVEMBER 2019, 21:03 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Nacer Chadli speelt zaterdag met de Rode Duivels tegen Rusland. Een basisplaats zit er dik in, want de flankspeler toont bij Anderlecht dat hij in topvorm verkeert. Vanmiddag sprak Chadli met de pers en ook zijn toekomst bij Anderlecht kwam aan bod.

Met zes doelpunten en vier assists is Chadli dit seizoen van goudwaarde voor Anderlecht. Ook in zijn laatste interlands toonde de flankspeler zich beslissend. "Ik hoop mijn vorm van bij Anderlecht door te trekken bij de nationale ploeg", zo klonk het vanmiddag.

België telt momenteel acht zeges uit evenveel duels in de EK-voorronde. Niet verliezen in Rusland is wel belangrijk met het oog op de loting. "We willen altijd winnen, aan de loting denken we niet. Als we nog twee keer winnen, hebben we een record beet. Ik denk dat de groep daar mee bezig is. We willen beter doen dan de vorige generatie."

Afgelopen weekend klonk het dat Chadli na de partij tegen Zulte Waregem last had van de kuit, maar viel allemaal best mee. "Het was gewoon wat vermoeidheid. Alles is ok", stelt hij de fans gerust.

"Veel talent, maar meer ervaring nodig"

Hoewel aan een matig seizoen bezig is, levert het wel vier internationals. "Een teken dat er veel talent is", aldus Chadli. "Verschaeren en Cobbaut kunnen de toekomst zijn van het Belgisch voetbal. Ze hebben er het talent voor. Ook bij de nationale U21 zitten heel goede Anderlecht-spelers."

Talent genoeg dus bij Anderlecht, maar waarom volgen de punten zo moeizaam? "Soms hebben we meer ervaring nodig. Daardoor hebben we al wedstrijden verloren dit seizoen."

Anderlecht huurt Chadli tot het einde van het seizoen van Monaco. Wat dan? "Ik houd alle opties open. Aan het einde van het seizoen maak ik de balans op. Dan zoeken we de beste oplossing voor Anderlecht en Monaco. Ik sluit een verlengd verblijf bij Anderlecht zeker niet uit. Ik ben naar hier gekomen om te voetballen en plezier te maken."

Bron: Sporzaanderlecht-online forum