Vercauteren: "Beter dan tegen STVV"

ZATERDAG, 26 OKTOBER 2019, 21:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de wedstrijd tegen Eupen stond Frank Vercauteren de pers te woord. Hij had het onder meer over de keuzes voor Edo Kayembe en Adrien Trebel en de blessure van Nacer Chadli. Inzake het spel zag hij positieve en negatieve aspecten. "We voetbalden constanter, maar offensief was het te weinig."

De keuze voor Edo Kayembe
"Tijdens zijn invalbeurt vorige week zagen we dat hij de ploeg wat bijbracht. Hij zorgt voor stabilibeit, balvastheid en rust aan de bal. Hij zorgt voor controle. Na het uitvallen van Chadli hebben we gezocht naar oplossingen. We dachten dat hij de beste optie was. Het ging dan niet alleen om controleren, maar ook om aanwezig te zijn offensief. Dat is er niet echt uitgekomen. Deels door de sterkte van Eupen, deels omdat we op belangrijke momenten niet deden wat we moesten doen."

Over de inbreng van Amuzu en positiewissel van Verschaeren, die op de positie van Trebel ging spelen
"Ik hoopte dat Verschaeren daar iets meer zou brengen dan Trebel en ik hoopte dat Amuzu iets zou brengen. Maar dat is er niet echt uitgekomen."

Over de afwezigheid van Nacer Chadli
"Hij heeft een spierblessure. Ik hoop dat het geen weken aansleept, maar ik ben geen dokter en we behoeden ons van prognoses. We hopen hem snel te recupereren. Normaal zal hij niet lang out zijn, maar ik ben op mijn hoede."

Over de keuze voor Adrien Trebel
"Adrien heeft belangrijke en nuttige zaken gedaan voor het team. Niet iedereen speelt een hele wedstrijd op een hoog niveau. Globaal genomen ben ik tevreden over zijn wedstrijd, al kon hij niet brengen wat hij vorige week wel kon."

Over de wedstrijd
"Ik ben tevreden over de vooruitgang. We speelden constanter, waren meer aanwezig en hadden meer controle dan tegen STVV. We waren beter dan toen. Eupen kreeg weinig kansen. We boeken vooruitgang, maar het is belangrijk om die efficiëntie te vinden. Offensief was het te weining. Op enkele momenten na konden we niet dreigen. Ons spel bevatte te veel afval en we waren te weinig aanwezig in de zestien."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.