Martinez: "In maart situatie Kompany evalueren"

DONDERDAG, 10 OKTOBER 2019, 08:26 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Vincent Kompany moet net als in september, afhaken voor de Rode Duivels door een blessure. Een spijtige zaak volgens bondscoach Roberto Martinez. En hoe ziet de toekomst van Kompany eruit bij de nationale ploeg ? In maart wordt de situatie van Kompany geëvalueerd.

"Ik heb van in het begin gezegd dat de combinatie van speler/trainer zo goed als onmogelijk is. Maar ik heb daar ook aan toegevoegd dat als iemand het kan, het Vincent is", zegt Martinez, "Ik ben alvast verrast hoe snel zijn spelers de speelwijze en de filosofie van Vincent hebben vertaald op het veld."

"Maar Vincent is heel helder in zijn uitleg naar zijn spelers toe. Hij kende ook de nodige problemen. Een beschikte niet over een '9', een jonge ploeg met veel nieuwe spelers en door het uitblijven van de resultaten ging ook het vertrouwen naar de beneden. Anderlecht is een beetje zoals Real Madrid, alles moet er direct draaien en daardoor kreeg hij ook niet de nodige tijd om dingen aan te passen. Hem nu al afrekenen na een paar maanden is verkeerd. Je moet zijn werk beoordelen aan het einde van het seizoen", neemt de bondscoach het op voor Kompany.

"In september en nu is Kompany er niet bij door blessures en dat vind ik heel spijtig. Zijn wedstrijden bij Anderlecht vond ik hem sterk spelen. Maar ik ga daar nu geen uitspraken over doen. In maart zullen we de evaluatie maken van de speler Vincent Kompany over de zes maanden die nu volgen", besluit Martinez.

Bron: HLN (Stephan Keygnaert)anderlecht-online forum