Licentiecommissie roept Kompany op het matje

MAANDAG, 7 OKTOBER 2019, 11:52 - Nostak
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Vincent Kompany moet zich morgen bij de licentiecommissie gaan verantwoorden. Zij willen meer duidelijkheid omtrent de rol van speler-manager. Kompany is op dit moment niet in het bezit van de juiste diploma's om hoofdcoach van Anderlecht te zijn. Om die reden wil de licentiecommissie de zaak van dichterbij bekijken.

Anderlecht moet kunnen aantonen dat niet Vincent Kompany, maar wel Simon Davies de afgelopen maanden de beslissingen voor zijn rekening nam. Vorige week verklaarde general manager Michael Verschueren nog dat Kompany niet één keer de opstelling had bepaald. Indien Anderlecht dit niet kan aantonen wacht een mogelijke sanctie. Die sancties variëren van een geldboete tot zelfs het verlies van de licentie. Ook geen sanctie is een optie.

Er deed zich echter al een precedent voor. Karim Belhocine was in het seizoen 2016/2017 ook niet in het bezit van de vereiste diploma's toen hij als T1 fungeerde bij KV Kortrijk. KV Kortrijk werd toen een boete van €5000 opgelegd. Intussen heeft Belhocine, coach van Sporting Charleroi, wel de nodige documenten op zak.

Met de aanstelling van Frank Vercauteren heeft RSC Anderlecht ondertussen wel een (gediplomeerde) coach aan boord gehaald.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.