Voorzetten Saelemaekers redden Anderlecht

WOENSDAG, 25 SEPTEMBER 2019, 23:23 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Na een felbevochten wedstrijd heeft Anderlecht zich geplaatst voor de 1/8e finales van de Beker van België. Het versloeg Beerschot met 2-3 en dankt hiervoor Alexis Saelemaekers. De flankaanvaller zorgde voor drie assists.

Door vuurpijlen van de Beerschot-aanhang begon de wedstrijd met enkele minuten vertraging. De eerste kans was voor Anderlecht, maar Vancamp haalde een kopbal van Chadli voor de lijn weg. De bezoekers drukten Beerschot in de eerste minuten tegen het eigen doel, maar veel leverde dat niet op. Al snel kwam de club uit 1B beter in de wedstrijd.

Na zo'n twintig minuten voetballen kreeg Beerschot een vrije trap aan de hoek van het strafschopgebied. Holzhauser krulde de bal laag voor doel. Vlap miste hem en iedereen achter hem deed hetzelfde: 1-0 Beerschot. Anderlecht was van slag en Beerschot kreeg vleugels. Zeker nadat enkele minuten later Kompany geblesseerd naar de kant moest. Anderlecht ging met met een gelijkspel de rust in. Saelemaekers, randje buitenspel, met de voorzet en Nasri trapte hem in één tijd voorbij Vanhamel.

Na de pauze kreeg Anderlecht weer de bovenhand. Beerschot had overtredingen (en kaarten) nodig om de Brusselaars af te houden. Roofe, die een verdienstelijke wedstrijd speelde, kreeg een goede kans. Hij omspeelde Vanhamel, maar was te ver moeten uitwijken om nog op doel te trappen. Aan de overkant kwam Saint-Louis oog in oog met Van Crombrugge, maar de Anderlecht-doelman won het pleit.

Een kwartier voor tijd kreeg Vancamp zijn tweede geel toen hij op de enkel van Sardella ging staan. Via Saelemaekers profiteerde Anderlecht van de man meer. Vanop links schilderde hij met buitenkantje rechts de bal voor doel. Onder druk van Roofe werkte Bourdin de bal voorbij zijn eigen doelman. Anderlecht leek op weg naar de zege, maar na een vrije trap van Holzhauser raakte de bal niet weg. Via de hand van Sanusi kwam de bal bij Brogno. Amper één minuut na zijn invalbeurt trapte hij de 2-2 tegen de touwen.

Verlengingen dus, en die ging Anderlecht in met tien tegen tien. In de blessuretijd van de reguliere speeltijd trok Luckassen aan de noodrem bij de doorgebroken Placca. Na goed vijf minuten in de eerste verlenging deed Brogno Anderlecht weer beven. Door de benen van Dewaele, voorbij Kayembe, maar gelukkig redde Van Crombrugge in de korte hoek. Aan de overkant trapte Saelemaekers een vrije trap binnen het bereik van Vanhamel.

De eerste minuut van de tweede verlenging was nauwelijks voorbij toen Saelemaekers opnieuw een goede voorzet, nu vanop rechts, voor doel zwiepte. Thelin dook perfect tussen Bourdin en Vanhamel en tikte de 2-3 op het bord. Saelemaekers en (de ingevallen) Doku kregen nadien nog af te rekenen met krampen, Anderlecht hield stand. Al was het nipt. In de toegevoegde tijd van de verlengingen redde Van Crombrugge al liggend op een poging van Brogno.

Score: 2-3
Goal(s): 20' Holzhauser (1-0), 41' Nasri (1-1), 78' Bourdin (1-2, own), 87' Brogno (2-2),106' Thelin (2-3)

Beerschot:Vanhamel, Halaimia, Bourdin, Prychynenko (86' Brogno), Vorogovskiy, Sanusi, Holzhauser, Vancamp, Saint-Louis (98' De Keersmaecker), Tissoudali (80' Dom), Noubissi (73' Placca)
Anderlecht:Van Crombrugge, Sardella, Sandler, Kompany (26' Dewaele), Luckassen, Sambi Lokonga, Vlap (46' Doku), Nasri (84' Kayembe), Saelemaekers, Roofe (91' Thelin), Chadli

Geel: 56' Sanusi, 60' Vorogovskiy, 63' Vancamp, 69' Chadli, 85' Saelemaekers, 100' Holzhauser, 112' Sardella
Rood: 74' Vancamp (2 x geel), 90+2' Luckassen

Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Stadion: Olympisch Station