Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

ZONDAG, 15 SEPTEMBER 2019, 08:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Na een weekendje interlandvoetbal gaat Anderlecht vanmiddag in het Lotto Park op zoek naar zijn tweede driepunter op rij. Tegen Antwerp kan paars-wit nog niet rekenen op Kemar Roofe en ook Vincent Kompany is nog out. Albert Sambi Lokonga is wel klaar voor negentig minuten.

Het is uitkijken of coach Kompany veel wissels doorvoert in vergelijking met de winstpartij tegen Standard. Sieben Dewaele (kuit) en Peter Zulj (neusbreuk) zijn onzeker. Maar ook zonder gebroken neus zou Zulj zijn plaats wellicht kwijt spelen aan Sambi Lokonga. De youngster is weer helemaal terug en maakte indruk tijdens zijn half uur durende invalbeurt tegen Standard.

Verder zijn we ook benieuwd of Michel Vlap en of Samir Nasri hun rentree maken in de basiself. Vlap zat tegen Standard op de bank, Nasri zelfs in de tribune. Pieter Gerkens is het logische slachtoffer indien één van de twee mag starten.

Bij Antwerp is het uitkijken naar het debuut van Steven Defour. De oud-Anderlecht-speler begint wellicht op de bank. Zijn laatste speelminuten bij Burnley dateren van 26 januari.

Aftrap: 14u30
Stadion: Lotto Park
Scheidsrechter:

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Van Crombrugge, Sardella, Sandler, Cobbaut, Dewaele, Sambi Lokonga, Vlap, Verschaeren, Saelemaekers, Thelin, Chadli
Invallers: Roef, El Kababri, Luckassen, Kayembe, Gerkens, Nasri, Amuzu, Adzic

Geblesseerd: Bakkali, Dimata, Kana, Kompany, Makarenko, Musona, Najar, Roofe, Sowah, Zulj
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : ANTWERP : : :

Mogelijke opstelling: Bolat, Buta, Arslanagic, Hoedt, Juklerod, De Sart, Haroun, Lamkel Zé, Rafaelov, Mirallas, Mbokani
Invallers: Teunckens, De Laet, Seck, Batubinsika, Defour, Hongla, Quirynen, Benson, Baby, Coopman, Rodrigues, Miyoshi, Gano

Geblesseerd: Borges, Opare, Pius
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:
2018-2019: 1-1
2018-2019: 1-2
2017-2018: 2-1
2003-2004: 3-1
2002-2003: 4-1
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 60%
Verlies: 20%
Gelijk: 20%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 63.93%
Verlies: 8.2%
Gelijk: 27.87%




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.