"Dit voetbal vereist goede voeten"

MAANDAG, 29 JULI 2019, 18:55 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na speeldag 1 gaf Peter Vandenbempt op Sporza zijn visie over wat er allemaal gebeurde op de velden. Vandenbempt blaast terecht koud en warm over de valse start van Paars-wit tegen KV Oostende.

Zo zag Vandenbempt een veelbelovende start van Anderlecht met snelheid op de flank, kansen en tempo. Hij vindt ook dat Vlap een goede indruk achterliet. "Er hing een uitgelaten, soort kermisachtige sfeer op de tribunes", aldus 'de man van de radio'. Dat was anders ten opzichte van vorig seizoen en de hoop bleef intact tot aan de rust. Vandenbempt stelde vast dat Anderlecht wegzakte, maar ook dat de nederlaag had vermeden kunnen worden, omdat er toch nog wel wat kansen waren voor de thuisploeg. Door deze nederlaag zal er echter toch opnieuw twijfel en teleurstelling zijn bij de supporters.

Vandenbempt beseft dat dit de manier is waarop Kompany wil spelen en dat dit (momenteel) dan maar moet gebeuren met een piepjong elftal, met mogelijke gevolgen. Er is nog veel werk en het voetbal van Kompay vereist technisch vermogen en intelligentie. Niet iedereen haalt volgens Vandenbempt die standaard, want in België kom je regelmatig ook uitgekookte tegenstanders tegen.

"Dit voetbal vereist goede voeten", voegt Vandenbempt toe "en doelman Didillon had die zeker niet". Hij vond ook Bornauw en Cobbaut onzeker in de defensie. Kompany heeft het al ervaren in Manchester City dat het begin moeilijk kan zijn, maar als hij dit voetbal wil brengen, dan is er ook extra kwaliteit nodig.

Kompany kwam het na de match zelf uitleggen aan de fans, maar zij moeten vooral beseffen dat men is begonnen met een radicale heropbouw. Na één speeldag conclusies trekken, is niet slim, maar de basis moet opnieuw worden gelegd om opnieuw een echte topclub te worden.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.