Davis: "Het gaat om winnen op een mooie manier"

ZONDAG, 16 JUNI 2019, 20:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Simon Davis is de man die de ideeën van Vincent Kompany mag overbrengen aan de spelersgroep. De Engelsman wordt de nieuwe hoofdcoach en sprak vandaag voor het eerst de fans toe via Twitter. "Het wordt een boeiend seizoen."

De Anderlecht-supporters konden de voorbije dagen vragen insturen voor Davis. Uit een urne trok Davis tien balletjes met tien vragen.

Wat heeft je overtuigd om bij deze mooie club te tekenen?
"Ik had veel redenen. De eerste was de geschiedenis van de club. Als je aan Belgische teams denkt, is er maar één aan wie je denkt. Of je nu naar Engeland gaat of naar Brazilië, overal waar je bent is er maar één Belgische ploeg: Anderlecht."

Wat was je eerste indruk van het trainingscentrum?
"Overal ter wereld zijn er mooie trainingscentra, maar het zijn de mensen die bepalen wat het beste centrum is. Bij Anderlecht werken fantastische mensen."

Welk soort voetbal wil je spelen?
"We gaan proberen om vanuit balbezit te spelen, van acheruit op te bouwen en met een aggresieve pressing te spelen."

Wat is je ambitie met Anderlecht?
"In eerst in stantie moeten we succesvol zijn op korte termijn. Daarnaast moeten we aantrekkelijk voetbal brengen. Het gaat dus niet enkel om winnen, maar om winnen op een mooie manier. We moeten echt geloven dat we weer kunnen domineren."

Hoe goed ken je de Belgische competitie? Voelt het als een sprong in het onbekende?
"De structuur is anders dan in Engeland. Na dertig wedstrijden start hier een nieuwe competitie. Maar dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. We gaan ons aanpassen. We hebben mensen die er alles over weten. We beschikken over een mooie mix van nieuwe mensen en mensen die alles al weten van deze club. Ik ben er dus zeker van dat we succes zullen hebben."

Ben je je revan bewust dat je bij deze club komt na één van hun slechtste seizoenen? Ik dit een bedreiging of een opportuniteit?
"Ik denk dat je het meeste leert, in alles wat je doet, wanneer je door een moeilijke periode gaat. Ik beschouw het dus als een positief moment voor Anderlecht. We hebben mensen die de slechte ervaring van vorig seizoen kunnen delen. Hun ontgoocheling en hun frustraties. Van daaruit kunnen we het meeste leren over onszelf."

Hoe was het om met Pep Guardiola te werken?
"Het belangrijkste wat hij heeft, is gedrevenheid. Hij is heel duidelijk in wat hij doet en is bescheiden in zijn aanpak. Daardoor kan hij zijn spelers op een eenvoudige manier uitleggen wat ze moeten doen. Hij kan een structuur neerzetten waarmee je wedstrijden kan winnen. Hij creëert een sfeer waarin iedereen zich gewaardeerd voelt. Er is een gemeenschappelijk doel. We kunnen daarvan leren. Met alles wat we hier hebben en met de mensen die er zijn, zou het geweldig zijn om te leren van Pep."

Wat is jouw grootste kwaliteit als coach?
"Een vraag over jezelf beantwoorden is moeilijk. Enkele dingen over mezelf als coach. Ik maak dingen duidelijk voor de spelers. Een tweede aspect is het menselijke: ik wil mensen begrijpen, of het nu spelers, leden van de staf of medewerkers van de club zijn. Of je nu Vincent Kompany bent of gelijk wie binnen de club: we zijn allemaal gelijk en werken allemaal samen. We vormen één geheel in het streven naar iets fantastisch bij Anderlecht."

Hoe weet je dat een jongere klaar is voor het eerste elftal? Hoe bereid je hen voor?
"Ten eerste moet je de communicatie van je staf vertrouwen. Daarnaast is er de vraag of ze met het eerste elftal kunnen trainen wanneer de tijd rijp is. Of dat nu tijdens de voorbereiding of tijdens het seizoen is. Ook moet je hun wedstrijden bekijken. Je moet hen zien trainen en zien spelen. Of het nu wedstrijden van de beloften of de U18 zijn."

Wat is jouw eerste boodschap voor de fans?
"Voor mij zijn het de supporters die een club groot maken. Mijn boodschap voor hen is dat het een boeiend seizoen wordt. We, en daarmee bedoel ik mezelf, de club, de staf en de spelers, gaan tot het uiterste om de club weer succesvol te maken. Want dat verdienen de supporters. Zij zijn het bloed en de ziel van deze club. Voor hen doen we het."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.