Boeckx: "Ik wil nog iets betekenen"

DONDERDAG, 6 JUNI 2019, 11:40 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Frank Boeckx is blij dat het seizoen voorbij is, stilaan begint hij ook na te denken over zijn toekomst. Nog een seizoen op de bank ziet hij niet meteen zitten. Ergens is hij ook teleurgesteld dat hij niet meer kansen kreeg vorig seizoen: "Misschien had ik het tij kunnen keren", aldus Boeckx. 

Boeckx kreeg in 2015 een nieuwe kans om zijn carrière te herlanceren, de doelman pakte die met beide handen en groeide uit tot een sterkhouder onder René Weiler. Vorig seizoen verdween hij echter in de anonimiteit ondermeer door een aanslepende rugblessure. Maar het blessureleed is al een tijdje achter de rug en de Oost-Vlaming denkt maar aan één ding en dat is spelen. 

Binnenkort begint hij aan de voorbereiding onder Vincent Kompany, iedereen begint dus weer vanaf nul en ook die kans wil de doelman benutten. Indien er toch geen verandering moest komen in zijn huidige situatie, dringt een vertrek zich misschien wel op.

"Het is een dubbel gevoel hé, Anderlecht is mijn club en dat meen ik. Maar langs de andere kant wil ik spelen. Het deed pijn toen ik vorig seizoen geen kans kreeg toen het slecht liep. Ik dacht dat ik met mij ervaring misschien wel het tij had kunnen keren", is Boeckx eerlijk.

"Ook ik heb een persoonlijk gesprek gehad met Michaël Verschueren en ik moet hier zeker niet vertrekken. Maar voetballer ben je maar enkele jaren en ik moet aan mijn toekomst denken. Ik ben ondertussen op een leeftijd gekomen dat ik aan mijn toekomst moet denken. Met het oude bestuur had ik al een plan om hier verder te werken na mijn carrière, met het nieuwe bestuur is dat plan er niet. Mocht er dus een club komen die mij een driejarig contract op tafel legt zal ik dat zeker overwegen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.