Chipciu onzeker over zijn toekomst

WOENSDAG, 29 MEI 2019, 22:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Alexandru Chipciu speelt volgend seizoen niet meer voor Sparta Praag. De Tsjechische club maakte vandaag officieel bekend dat het de aankoopoptie niet licht. De Roemeen keert dus terug naar Anderlecht. Maar rekent Vincent Kompany op hem? In de Roemeense pers zegt Chipciu nog niet met Anderlecht gesproken te hebben.

Sparta Praag huurde Chipciu het voorbije seizoen van Anderlecht met optie tot aankoop. Lang was Chipciu basisspeler, maar eind februari verloor hij zijn plaats. "We bedanken Alex voor wat hij ons gegeven heeft, maar hebben besloten om in de toekomst een andere weg in te slaan", vertelt Tomas Rosicky, de sportief directeur van Sparta Praag. "Ik wil hem danken voor zijn professionele aanpak. Hij is altijd een goed voorbeeld geweest voor onze jonge spelers. Ik wens hem veel succes in de toekomst."

Chipciu keert dus terug naar Anderlecht, waar hij nog één jaar onder contract ligt. Maar heeft hij nog een toekomst in het Astridpark? "Tot nu toe heb ik nog met niemand van Anderlecht gesproken", zegt Chipciu aan het Roemeense Sport. "Mijn manager sprak wel al met de sportief directeur van Anderlecht. Die zei dat ik een hoog salaris heb en dat de club spelers met een hoog salaris wil laten gaan. Een andere makelaar, die mijn uitleenbeurt aan Sparta Praag mee regelde, vertelde dan weer dat de nieuwe voorzitter erg enthousiast is over mij, wil dat ik blijf en zelfs mijn contract wil verlengen. Ik leef momenteel dus in onzekerheid over mijn toekomst. Nu denk ik eerst alleen aan de nationale ploeg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.