Een overzicht van de technische staf

MAANDAG, 27 MEI 2019, 22:54 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Vorig seizoen werd onder andere gekenmerkt door een stoelendans op het niveau van het bestuur en trainers. Ook volgend seizoen wordt enigsinds experimenteel met Kompany als speler-trainer. Maar wie vervolledigt nu de technische staf? We zetten het op een rijtje.

Michaël Verschuerenblijft de rechterhand van Marc Coucke, maar is tevens de algemeen sportief directeur. Frank Arnesen is dan weer de technisch directeur en is verantwoordelijk voor de scouting. De bedoeling is dat hij zijn netwerk aanspreekt om kwalitatieve versterkingen aan te trekken.
 
Pär Zetterberg wordt dan weer de link tussen de directie en de spelers. Hij zal vermoedelijk dus weer op het trainingsveld komen staan. Zetterberg zal zich voornamelijk bezighouden met het middenveld en de aanvallers.

Vincent Kompany wordt de leider van de verdediging, maar wordt ook manager van de ploeg, op z'n Engels. Hij stelt dus ook de ploeg op en bepaalt de tactiek. Hij zal eveneens de trainingen leiden en de matchvoorbereidingen doen.
 
Simon Davies wordt dan officieel hoofdtrainer, maar hij vormt eerder de ogen van Vincent Kompany wanneer hij op het veld staat. Hij dient eveneens oog te hebben voor de U21 en de doorstroming van de jeugd.
 
Karim Belhocine wordt weer T2. Hij accepteerde deze rol opnieuw na zijn korte passage als hoofdcoach. Hij dient de relaties met de spelers te onderhouden en heeft momenteel reeds een uitstekende band met de meesten van hen.
 
Jonas De Roeck is eveneens T2, maar hij is ook verantwoordelijk voor de U21. Hij zal voornamelijk in de schaduw werken van Belhocine.
 
Floribert Ngalula Mbuyisera is T3 en eveneens de vertrouwensman en goede vriend van Vincent Kompany. In zekere zin wordt hij de persoonlijke assistent van Vincent Kompany. Ze delen in ieder geval al dezelfde ideeën over het soort voetbal dat Anderlecht zou moeten spelen.
 
Max de Jong blijft keeperstrainer. Zijn werk wordt geapprecieerd en zijn contract werd met twee jaar verlengd.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.