Anderlecht blijft kneusje van Play-Off 1

ZONDAG, 28 APRIL 2019, 20:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft tegen Club Brugge zijn vijfde nederlaag geleden in zes westrijden in Play-Off 1. Het verloor met het kleinste verschil: 1-0. Paars-wit was onmondig tegen de nummer twee en maakte nooit aanspraak op meer.

Vanaf de aftrap toonde Club dat het de kloof met leider Genk weer wilde verkleinen tot zes punten. De thuisploeg drukte Anderlecht tegen eigen doel, maar dat leidde niet tot kansen. Na een kwartiertje kwam Anderlecht beter in de match, maar ook zij voetbalden amper een kans bij elkaar.

Op het halfuur claimde Trebel een strafschop, maar de VAR oordeelde dat de bal onvrijwillig tegen de arm van Mata belandde. De VAR toonde zich wat later opnieuw toen hij een doelpunt van Wesley liet afkeuren voor (nipt) buitenspel. 0-0 halfweg.

Ook na de pauze domineerde Club Brugge, maar Karim Belhocine had zijn verdediging prima opgesteld. Invaller Dennis maakte het Saelemaekers moeilijker, maar Appiah stond zijn ploegmaat bij. Aan de overkant probeerde Trebel het even, maar zijn schot vormde geen probleem voor Horvath.

Een kwartier voor tijd zag Brugge zijn overwicht beloond. Didillon pareerde een schot van Rits, maar Wesley trapte de rebound voorbij de Anderlecht-doelman: 1-0. Belhocine gooide nog Amuzu en Santini in de strijd, maar ook zij konden het tij niet teren. Anderlecht blijft zo achter met 1 op 18 en is samen met AA Gent de zwakste ploeg uit Play-Off 1.

Score: 1-0
Goal(s): 75' Wesley (1-0)

Club Brugge:Horvath, Mata, Mechele, Denswil, Diatta, Rits, Vormer, Vanaken, Dunjama (58' Dennis), Schrijvers (83' Nakamba), Wesley (90+2' Vossen)
Anderlecht:Didillon, Najar (46' Appiah), Kara, Bornauw, Milic, Kayembe, Kums, Trebel, Saelemaekers (76' Amuzu), Verschaeren (80' Santini), Bolasie

Geel: 10' Milic, 48' Diatta, 72' Mata
Rood: /

Scheidsrechter: Eric Lambrechts
Stadion: Jan Breydel-stadionanderlecht-online forum