Bolasie: "Lukaku keek naar mij en zei 'go'"

VRIJDAG, 1 FEBRUARI 2019, 22:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vanmiddag stelde Anderlecht zijn nieuwste aanwinst Yannick Bolasie voor. De Congolese spits oogde ontspannen en praatte vlot. Anderlecht is geen onbekende voor hem. "Het is een grote club en ik ken zijn geschiedenis. Ik wil hen terugbrengen waar ze thuishoren."

"Via mijn vrienden Lukuku, Mbemba en Mbokani hoorde ik al veel over Anderlecht", vertelt Bolasie. "Ik weet waar ik ben terecht gekomen. Toen ik Lukuku vertelde dat Anderlecht interesse toonde, keek hij naar mij - het was via Facetime - en zei hij meteen 'go'. Anderlecht heeft hard gewerkt om de transfer erdoor te krijgen, hopelijk kan ik op het veld het vertrouwen terugbetalen dat ze in mij hebben."

"Ik wil iets nieuws ontdekken"

Bolasie speelde de eerste seizoenshelft op uitleenbasis bij Aston Villa. Hij besliste zelf om te vertrekken, benadrukt hij. "Een echte reden was er niet, ik had nood aan verandering. Mijn contract bevatte een clausule en die heb ik gebruikt. Nu zit ik hier. Dus ja, ik maakte de juiste keuze om er te vertrekken."

"Ik speelde op alle niveaus in Engeland. Een transfer naar een club buiten Engeland leek me goed voor mijn ontwikkeling. Ik wil iets nieuws ontdekken. Als ik buitenlandse spelers in Engeland zie, dan merk ik dat zij iets verschillends hebben. Ik weet niet precies wat. Ik wil dat hier oppikken en toevoegen aan mijn spel."

"Als ik me amuseer, komt de Bolasie-flick vanzelf"

Mogelijk zien we Bolasie zondag al aan het werk. "Ik ben klaar om te spelen. Ik trainde normaal, dus ik ben er klaar voor", aldus de spits. "Anderlecht staat vijfde en in België zijn er play-offs. Dat is nu een voordeel voor ons. Ik zag hier al veel goede, jonge spelers. Hopelijk kan mijn ervaring het team helpen. Ik wil Anderlecht terugbrengen waar het hoort."

Bolasie is in Engeland vooral bekend om de Bolasie-flick. "Ik deed het dit seizoen nog tijdens een interland met Congo. Of ik het zondag zal doen? Dat zal afhangen van hoe de wedstrijd verloopt. Als ik zoiets doe, dan geniet ik van de match. Als ik me amuseer, komt het vanzelf, maar het team gaat voor."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.