Dure Arnesen geen eerste keuze

WOENSDAG, 9 JANUARI 2019, 10:59 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Frank Arnesen was niet de eerste keuze van Anderlecht en Arnesen zelf wilde aanvankelijk niet bij Anderlecht aan de slag. Dat schrijft Sport/Voetbalmagazine vandaag. Uiteindelijk vonden de twee elkaar toch. Al moest Anderlecht daarvoor diep in de buidel tasten.

Volgens Sport/Voetbalmagazine moest de nieuwe technisch directeur voor Michael Verschueren voldoen aan volgende eigenschappen:

  • Hij is een buitenlander die Engels spreekt.
  • Hij is jong en dynamisch, liefst niet ouder dan 50 jaar.
  • Hij heeft ervaring en een uitgebreid netwerk.
Behalve de leeftijd beantwoordt Arnesen aan al deze criteria. Daarom mikte Verschueren aanvankelijk op andere, buitenlandse pistes. Deze bleken niet haalbaar en dus nam Verschueren eind november een eerste keer contact op met Arnesen. De Deen bedankte vriendelijk, maar Verschueren gaf niet op. Hij bleef Arnesen bellen, ook tijdens diens vakantie in Miami. Daarop hapte de oud-speler van Anderlecht toch toe.

Iemand met het CV van Arnesen komt echter niet gratis naar Anderlecht. Sport/Voetbalmagazine weet dat Anderlecht hem een salaris uitbetaalt dat ruim boven de 1,5 miljoen euro ligt. Dit bedrag was aanvankelijk begroot voor de nieuwe technisch directeur.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum