Dit zijn de plannen van Coucke en Verschueren

WOENSDAG, 28 NOVEMBER 2018, 21:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Vanmiddag stelde Michaël Verschueren de nieuwe sportieve structuur van Anderlecht voor. We bundelen de belangrijkste nieuwigheden.

Acht nieuwe namen
Anderlecht heeft binnen zijn sportief departement acht nieuwe functies gecreëerd. De club is nu op zoek naar de juiste namen. Half december wil het deze gevonden hebben. Alle mensen moeten het Anderlecht-DNA hebben. Wat niet wil zeggen dat het oud-spelers zijn. Ook komen er twintig nieuwe coaches. Ook in het buitenland speurt Anderlecht naar de juiste mensen.

Half december nieuwe sportief directeur
Verschueren is momenteel aan het praten met meerdere kandidaten om de functie van sportief directeur in te vullen. Ook hier hoopt hij half december witte rook te hebben. Luc Devroe wordt de rechterhand van de nieuwe sportief sterke man. Wellicht wordt het een buitenlander, maar dat is niet zeker. Het is niet noodzakelijk iemand die bij Anderlecht gespeeld heeft.

Verschueren zijn eigen rol
Verschueren zijn taak zal erin bestaan om de sportstructuur aan te voeren. Hij moet zorgen dat de juiste mensen op de juiste plaats zitten.

Transfercomité beoordeelt transfers
Anderlecht zal een orgaan opzetten dat zich buigt over potentiële nieuwkomers en eventuele vertrekers. 

Scouting weer belangrijk
Anderlecht beseft scouting voor topclubs "heel, heel belangrijk is". Zowel in binnen- als buitenland wordt de scouting uitgebouwd. In het buitenland zal dit zijn door middel van samenwerkingsakkoorden.

Uitbouw Neerpede
De club wil investeren om het oefencentrum in Neerpede verder uit te bouwen. 

Jongeren in A-kern
Elk jaar wil Anderlecht twee jongeren laten doorgroeien van de academie naar de A-kern. De nieuwe coaches moeten dit aanvaarden. "En dat is geen advies, maar een regel", stelde Verschueren duidelijk.

Betere medische begeleiding jeugd
Alle spelers van de jeudgopleiding, 210 in totaal, zullen in de toekomst dezelfde medische begeleiding krijgen als de spelers van de A-kern. Anderlecht wil met zijn jeugdploegen ook meer buitenlandse toernooien spelen. Anderlecht zal in de jeugdopleiding ook personen inschakelen die het Anderlecht-DNA verzekeren.

Jongeren begeleiden vanaf 14 jaar
Vanaf 15 jaar kunnen jongeren een profcontract tekenen. Op hun 14e worden ze dus volop benadert door makelaars. Anderlecht wil iemand inschakelen die de jongeren hierbij begeleidt. Wie dit wordt, weet Verschueren al, maar dat kan hij nu nog niet bekend maken. "Dit wordt een heel belangrijke functie", aldus Verschueren.

Eigen spelers langer aan boord houden
Anderlecht wil jongeren die doorbreken langer houden en niet verkopen omdat het transfercenten nodig heeft. Als er een niet te weigeren bod komt, zal Anderlecht natuurlijk wel meewerken.

Samenwerking met Chinese en Amerikaanse clubs
Anderlecht wil een academie openen in de Verenigde Staten en een samenwerking op poten zetten met een club uit China. Het doel: daar talenten op te sporen. Momenteel voert het hierover al gesprekken met twee Chinese clubs. In 2020 wil Anderlecht hiermee van start gaan.

Internationaal imago versterken
"Anderlecht is geen rijke club, maar een grote club", aldus Verschueren. De grote naam van Anderlecht wil hij internationaal vermarkten. Dit moet leiden tot extra inkomsten. Op twee jaar tijd wil Verschueren grote stappen vooruit zetten op dit vlak. Verschueren wil hiervoor oud-spelers als Kompany en Lukaku uitspelen.

Financieel break even
Het nieuwe Anderlecht maakt zich sterk dat het financieel break even kan draaien op basis van vaste inkomsten. Verschueren beseft dat dat bovenstaande zaken geld kosten. Een deel van het investeringsbudget komt uit samenwerkingen met buitenlandse clubs en federaties. Het commercieel succes zal mee bepalen hoe snel bepaalde zaken kunnen worden gerealiseerd.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.