Vertenten wil weer fluiten op hoogste niveau

MAANDAG, 19 NOVEMBER 2018, 12:04 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De operatie Propere Handen is nog volop aan de gang, al lijkt de hele heisa op een sisser uit te draaien. Advocaat Hans Rieder wraakte eerder al de onderzoeksrechter, als gevolg werd zijn cliënt Bart Vertenten vrijgelaten onder voorwaarden. Maar de advocaat gaat nog een stapje verder. Zijn volgende stap is het ontslag van Vertenten aanvechten.

Zowel Rieder als Vertenten zelf schreeuwen hun onschuld uit. Vandaag gaat de scheidsrechter ook gewoon weer aan het werk bij het UZ Brussel als radioloog. Het ziekenhuis wacht namelijk het onderzoek af en heeft nog geen ontslagprocedure opgestart. De Belgische Voetbalbond deed dat wel en ontsloeg Vertenten meteen.

"Onterecht", zegt Rieder, "Ik start zo snel mogelijk een procedure op bij de arbeidsrechtbank. Binnen de twee weken zal er een dagvaarding zijn", de advocaat wil het ontslag terugdraaien zodat de scheidsrechter opnieuw kan fluiten op het hoogste niveau.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.